Draudzenes puisis tev uzmācas. Ko darīt?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA - AFI

Vai stāstīt draudzenei, ka viņas puisis izrāda tev pārāk daudz uzmanības?

Ja vien ar draudzeni neesat vienojušās, ka tā rīkosieties, tad nestāsti viņai, vismaz uzreiz ne. Svarīgi, ko tieši viņš dara un cik bieži. Ja ilgstoši vēro tavas krūtis vai viegli uzsist pa pēcpusi, vai noglāsta tev kāju, sēžot blakus uz dīvāna, vai, garām iedams, nejauši uzskrien tev virsū, tad ikreiz, kad viņš grasās to atkal darīt, stingri lūkojoties acīs, skaļi (svarīgi, lai to dzird draudzene) saki: «Tu, izvirtuli! Tūlīt pat novāc ķetnas no manas pēcpuses!» — un nekavējoties ej projām.

Kad viņa interesējas, kas noticis, skaļā dīdžeja balsī atkārto: «Tavs draugs ir izvirtulis!» Ja draudzene vēlāk pajautā, kas par lietu, atbildi: «Tavs puisis dažreiz liek man justies neērti, bet varbūt es viņu nepareizi uztveru. Kā tu domā?» Tādējādi tu nenodosi jūsu draudzību, viņa kļūs uzmanīga, un puisis centīsies uzvesties, cik labi vien iespējams.

Nesēdi vai nestāvi viņam blakus, ieturi distanci, lai viņš nevarētu apgalvot, ka netīšām tev uzgrūdies. Ja viņš sāk ieminēties: «Ja es nesatiktos ar tavu draudzeni...», «Vai esmu tāds puisis, ar kādu tev patiktu satikties?», tad bez emocijām noskaldi: «Nē, tu neesi manā gaumē, un nav labi, ka saki ko tādu man vai kādai citai, kamēr satiecies ar manu draudzeni.«

Neļauj viņam panākt, ka nonāc situācijā, kad jūs abi esat palikuši vieni. Vari būt pat rupja, lai tiktu no viņa vajā! Nekavējoties viņu apstādini, ja viņš dodas seksuālā uzbrukumā. Brīdini: ja viņš mēģinās vēlreiz, sekas būs nepatīkamas, un uzreiz informē arī draudzeni.

Ja viņš tomēr mēģina vēlreiz, tad saudzīgi paziņo to viņai bez lieciniekiem, neiedziļinoties sīkumos — paskaidro, ka tev ir žēl, ka tas tik tālu nonācis, uzsver, ka tu augstu vērtē jūsu draudzību, un izsaki pārliecību, ka viņa ir pelnījusi puisi, kas viņu patiešām ciena. Ja draudzene netic vai apvaino tevi, ka pati esi viņam uzbāzusies, nezaudējot cieņu, atbildi pēc būtības, piebilstot — žēl, ka viņa nevēlas izprast notikušo. Apsoli, ka nevienam par šo gadījumu nestāstīsi un jūsu attiecības tas neietekmē.

Iespējams, draudzenei nepieciešams laiks, lai saprastu notikušo un tiktu pāri pazemojumam. Ja viņa tevi izsvītro no savas dzīves un nostājas zaudētāja pusē, tad tev nav daudz variantu, kā rīkoties, — ja nu vienīgi paturēt to visu pie sevis. Gan jau šie jaunumi drīz zaudēs savu satriecošo aktualitāti — kad viņai arī citi pastāstīs ko līdzīgu vai kad pati būs gatava samierināties ar patiesību.

Kad tas notiks, negavilē: «Es jau tev teicu!» — vienkārši esi viņas tuvumā un nezaudē cerību, ka nākamais puisis, ar ko viņa satiksies, būs īsts (un monogāms!) dārgakmens.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu