Juris Šteinbergs zaudējis pirmos kilogramus

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Ūdris, vipi.lv

Pagājis mēnesis, kopš Juris Šteinbergs sāka veidot savu veselīga svara formulu. Mēneša laikā zaudēti seši kilogrami.

Joker kluba

Ir pagājis mēnesis, kopš Juris Šteinbergs regulāri dodas uz «Joker klubu» pie trenera Jura Porieša. Nodarbības trenažieru zālē notiek divas reizes nedēļā, katra nodarbība ilgst stundu un 20 minūtes.

Katram kluba apmeklētājam, kurš izvēlas vingrot trenažieru zālē, tiek izveidota individuāla treniņu programma. Programmas sastādīšanas pamatprincips ir pareiza slodzes sadalīšana visām muskuļu grupām. Tur, kur muskuļi vājāki, slodze tiek likta lielāka, lai palielinātos konkrētās muskuļu grupas masa. Tur, kur muskuļu masa un spēks ir pietiekams, slodze vajadzīga formas uzturēšanai.

Anda Brēmaņa stāstā

Ja nekas nav darīts ilgu laiku, treniņu slodzi palielina pakāpeniski. Sāk ar 30 minūšu treniņu divas trīs reizes nedēļā. Tas varētu būt arī ritenis velotrenažieris. Galvenais, nevajag «trakot». Tad pakāpeniski slodzi var palielināt un papildināt ar spēka vingrojumiem. Katrā ziņā, cilvēkam ar lielu lieko svaru sākumā vēlams darboties profesionāla trenera uzraudzībā, jo jākontrolē pulss un slodzes apjoms, lai nesabojātu sev veselību.

Jura Šteinberga nodarbību programma sastādīta, lai nodarbinātu visas muskuļu grupas. Katrā treniņā programma tiek nedaudz dažādota, saglabājot pamatvingrojumus. Tas nepieciešams, lai iemācītos pareizi veikt kustību, kā arī tālab, lai Juris pats zinātu, ko un kā pareizi darīt pie katra trenažiera.  Treniņš tiek veidots pēc tā sauktā apļa principa. Iesildoties, kā arī treniņa vidū un noslēgumā tiek izmantots velotrenažieris (tas ir labs kardioslodzei).
Treniņa laikā noteikti tiek kontrolēts pulss un pašsajūta. Pulss nedrīkst pārsniegt 130 sitienus minūtē. Nepieciešamības gadījumā iespējams veikt arī asinsspiediena mērījumu, bet līdz šim tas nav bijis jādara. Lai saglabātu pulsu normas robežās, starp vingrojumiem tiek ievērotas nelielas (līdz divām minūtēm) pauzes.

Vingrojot galvenais ir strādāt ar prieku! Cilvēki ar lielu lieko svaru nekādā gadījumā nedrīkst pārforsēt. Jāievēro mērena slodze ar divu minūšu pauzi starp vingrojumiem (trenažieriem), lai neradītu pārslodzi organismam un sirdij. Ar laiku varēs darīt lielākas un smagākas lietas, bet sākumā lēnām un prātīgi.

www.svarakabineti.lv

Treneris ir pārliecināts, ka Juris sasniegs vēlamo svaru, jo motivācija un apņemšanās ir spēcīga. Juris Šteinbergs pats apzinās, ka šā brīža liekais svars ir liels drauds veselībai.

http://www.vipi.lv/1/4/?id_news=30123

http://www.tv3.lv/content/blogcategory/322/455/


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu