Grantiņš nav mierā ar piespriesto mūža ieslodzījumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Ivars Grantiņš, kuram piespriests mūža ieslodzījums par trīs slepkavībām, tostarp savas meitas noslepkavošanu, nolēmis spriedumu pārsūdzēt.

Valsts nodrošinātais Grantiņa advokāts Juris Zēģele stāsta, ka nevar atteikties no klienta vēlmes, trešdien raksta laikraksts «Diena».

Zēģele norāda, ka ar pilno tiesas spriedumu iepazīsies trešdien un to pārsūdzot, «man būs jāatrod argumenti, tas ir mans pienākums». Pārsūdzēt spriedumu var desmit dienu laikā — līdz 11. jūnijam. Advokāts atgādina, ka tiesas sēdē viņš kā atbilstošāku sodu Grantiņam aicināja piemērot brīvības atņemšanu uz 20 gadiem.

Pilnā tiesas sprieduma motīvu daļā Ivaram Grantiņam piespriestais mūža ieslodzījums pamatots ar sabiedrisko interešu aizstāvību. Tiesa norāda, ka Grantiņa «izdarīto slepkavību sistemātiskums liecina par stabili noturīgu viņa rīcības modeli, gūstot baudījumu ar citu personu nonāvēšanas palīdzību». Vīrietis lietas iztiesāšanas laikā arī neesot izrādījis nekādu nožēlu par izdarīto, turklāt tas, ka viņš slepkavojot guvis seksuālu apmierinājumu, liecina par viņu kā «galēji bīstamu personu un vislielākajā mērā nepiemērotu dzīvošanai sabiedrībā no tās locekļu elementāras drošības viedokļa». Tiesa arī nesaskata pazīmes, ka Grantiņš jelkad «varētu mainīt savus deformētos uzskatus par sabiedrības locekļiem pieļaujamās rīcības robežām» un varētu atteikties no citu cilvēku, tostarp bērnu, nonāvēšanas.

Grantiņš atzina savu vainu tiesā par pērn vasarā notikušu trīs slepkavību sēriju Ceraukstes pagastā un Bauskā. Viņš nonāvēja savu meitu Dainu (11), meitas māti Ingu Lomakinu (29) un jaunieti Janu Ribinsku (18).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu