Vienas nakts piedzīvojums: kā iegūt vairāk?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Kundziņa

«Pēdējā ballītē es (16) satiku zēnu, par ko jau ilgi biju jūsmojusi. Mēs dejojām, viens otram cieši piekļāvušies, un pēkšņi attapāmies skūpstoties kādā kaktā.

Es pat nezinu, kā nokļuvām viņa dzīvoklī, bet mēs mīlējāmies, un tas bija brīnumjauki. Nakts vidū es pamodos un mani pārņēma šaubas. Aizlavījos prom un tagad nesaprotu, vai tā ir mīlestība vai tikai piedzīvojums?»

«Skolas izlaiduma ballītē es (17) četros no rīta «iebraucu» gultā ar meiteni no paralēlklases. Nākamajā dienā atmodos no trauku šķindoņas, un viņa ienāca istabā ar jauki pagatavotām brokastīm.

Lai tiktu no viņas vaļā, es teicu, ka nekad neēdu brokastis, ja esmu bijis piedzēries, utt. Viņa izskatījās šausmīgi aizvainota un pirms aiziešanas knapi valdīja asaras. Jutos kā cūka, jo patiesībā viņa ir jauka meitene, tikai nav tā, ka es ļoti gribētu ar viņu draudzēties. Vai man vajadzētu atvainoties?»

Ja jaunieši dala gultu, tad mīlestība, uzticība un attiecības viņiem ir ļoti svarīgas — saskaņā ar jaunākajiem pētījumiem to atzīst arī meitenes un zēni, kas agrāk izdarītajās aptaujās šis lietas uzskatīja par mazāk svarīgām.

Tādēļ arī daudzinātajā «vienas nakts piedzīvojumā» vairāk ir vēlmes baudīt brīvo mīlestību bez emocionālas atkarības. Ir gadījies ātrais sekss tikai tādēļ, ka otrs ir bijis sevišķi pievilcīgs vai valdījusi tāda atmosfēra, kas liek iemīlēties sekundes laikā.

Dažreiz — ja abiem jau ilgāku laiku bijušas draudzīgas attiecības — sajūta ir droša un no rīta var paļāvīgi pieglausties un pēc tam omulīgi pabrokastot. Bet dažreiz nākas atmosties ar nepatīkamu garšu mutē vai izsmērētu kosmētiku, un tad rodas izmisīgs jautājums, kā tagad izturēties pret svešo cilvēku savā gultā, kad viņš atvērs acis.

No satraucošās un īsās seksuālās saskarsmes vēlāk var izveidoties intensīvas attiecības, pēc tam, kad jaunais un satraucošais būs zudis, interese var arī pazust. Piedzīvot satraucošu seksu nebūt pats par sevi nenozīmē, ka jūs tiešām saderat kopā.

Ja viens no jums būs cerējis ko vairāk, viņš jutīsies aizvainots, izmantots un vēlēsies, kaut tas vispār nebūtu noticis. Ja tev īsti nav skaidrs, kā otrs patiesībā jūtas, derētu pēc šīs nakts atvēlēt viņam «atpūtas brīdi», dot laiku visu pārdomāt. Bieži vien meitene vai zēns, kas nakts vidū aizlavās prom, instinktīvi izdara tieši pareizo gājienu: ja «pamestais aizmigušais» arī būs iemīlējies, viņš būs bēdīgs, no rīta ieraugot, ka gultas otra puse ir tukša, un ilgosies pēc atkalredzēšanās. Ja ne — priecāsies, ka nav jāpamostas blakus «pilnīgi svešam radījumam».

Faktiski sākumā situācija ir tieši tāda pati, it kā šīs nakts nebūtu bijis: kaut kas var iznākt un var arī neiznākt, attiecības var maigi sākties no jauna, nejūtot nekādu spiedienu vai vainas izjūtu. Iespējams, ka jau nākamajā nejaušajā tikšanās reizē tu viņa/viņas priecīgajā skatienā izlasīsi, ka tavām raizēm nav bijis iemesla.

Ja nu tas tā nav un pat pēc kāda laika tu nevari saprast, ko darīt, tad — kā jau tas vienmēr ir mīlestības lietās — līdzēs tikai atklāta saruna: būs jāpastāsta, ko tu gaidi, un jāpajautā, ko otrs par to domā. To nav vienkārši izdarīt, tas ir sāpīgi, ja nākas samierināties, ka tas otrs nepavisam nav iemīlējies. Bet tiks gūta skaidrība, pavilkta svītra jūtu mulsumam un neiegūtais partneris tevi cienīs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu