«Būs sekss vai nebūs?!»

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vita Kolta

No psiholoģijas aspekta raugoties, seksuālo attiecību noraidījums no meitenes puses bieži vien ir skaidra vēsts, ka kaut kad viņa ir tikusi aizvainota un tagad vēlas pāraudzināt vai sodīt partneri.

Diemžēl zēni šo mājienu parasti izprot aplam un jūtas nemīlēti. Tā ieprogrammējas apburtais loks — viņa pastiprina savus mājienus, viņš jūtas vēl mazāk mīlēts, viņa kļūst aizkaitināta, viņš pārskaišas utt. Dažiem pāriem problēmas rada tas, ka vienam ir lielāka seksuālā apetīte nekā otram.

Piemēram, ja sieviete jūt, ka sekss notiek tikai tad, kad viņa ir spērusi pirmo soli, tad viņai vajadzētu labāk iedzīvoties «iniciatores» lomā. Tas nenozīmē, ka viņš tevi mazāk mīl, — viņam vajadzīgs stimuls, lai iešūpotos. Vari sevi mierināt ar domu, ka 90% vīriešu ir iniciatori visu mūžu, un viņiem tas nemaz neliekas jocīgi!

Pirms tam gan vajadzētu pārbaudīt, vai nav kādi citi iemesli, kas slāpē seksuālo iekāri, piemēram, depresija, nepatikšanas darbā vai viņa ģimenē, par kurām tu neko nezini. Ja viens no partneriem ir ar mieru tūliņ pārtraukt attiecības, ir radusies viela pamatīgām pārdomām.

Pamēģini kādreiz netieši parunāt par viņa audzināšanu. Varbūt vecāki viņam ir «iepotējuši» dīvainu attieksmi pret seksu. Iespējams, ka viņa mājās sekss vispār netiek pieminēts vai to uzskata par kaut ko netīru.

Katrā gadījumā šo problēmu noteikti vajadzētu atrisināt, pirms tu cieši ar kādu saisties. Kaut arī sekss nebūt nav viss, no kā sastāv labas attiecības, tomēr tas veido zināmu pamatu, kurš jau pašā sākumā nedrīkstētu būt tik trausls. Ja jūs nevarēsiet par šo problēmu izrunāties, tā kļūs vēl lielāka.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu