Sekss un «Ecstasy»

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vita Kolta

Pārlieku liels alkohola daudzums pazemina un bremzē seksualitāti. Alkohola ietekmē bieži vien gadās, ka erekcija gan parādās, bet zēns nekādi nevar tikt līdz orgasmam.

Pēc tam zēnu nomāc sajūta, ka viņš ir pievīlis. Un pirmais, ko meitenei vajadzētu darīt, — mēģināt atjaunot viņa pašapziņu. Tādi vārdi kā «tas nekas...», «tas nemaz nav tik svarīgi...» vai «nāc tuvāk, tev nav jābūt tik perfektam...» gan izklausās banāli, bet šajā brīdī, apvienoti ar maigu skatienu un glāstiem, būs tieši vietā.

Un lielākā daļa meiteņu patiešām arī tā domā — viņas taču ballītē vai diskotēkā ir iemīlējušas šo zēnu, jo viņam ir laba humora izjūta, patīkama izturēšanās, simpātisks izskats vai spēja interesanti sarunāties.

Protams, šī attieksme mainās, ja alkohola ietekme kļūst par nepārtrauktu stāvokli, ja tiek lietotas stipras narkotikas — protams, sākumā sajūtas būs patīkamas, citādi jau neviens tās nelietotu. Bet pēc tam sekojošās paģiras, atkarība vai tukšums, kas rodas narkotiku lietotāja apziņā, nekādā ziņā neatsver šīs sajūtas.

Preparāti, kas satur gāzveida nitrītus, uz kādu brīdi tiešām aktivizē seksuālos pārdzīvojumus, eiforiju izsauc arī morfijs. Lietojot «Ecstasy», organismā notiek neiroķīmiskas reakcijas, kas dvēseliski psihiskajā līmenī iedarbojas atbrīvojoši, līdz ar to netieši ietekmē arī erekciju. Pēc sākotnējā kairinājuma ļoti ātri var rasties notrulināšanās, kad mazas devas vairs neiedarbojas.

Turklāt var parādīties nepatīkamas blakusparādības, piemēram, nelabums, asinsrites traucējumi un slimīgas iedomas. Regulāri lietojot šīs vielas, seksuālā velmē pēc īsa sākotnējā kāpuma strauji samazinās, rodas erekcijas traucējumi, kas pārvēršas impotencē. Starp citu, jaunākie pētījumi rāda, ka arī regulāra marihuānas lietošana, par kuras legalizāciju pašlaik diskutē visa Eiropa, var radīt pārejošu impotenci.

Iespējams, draudzene pameta tevi nevis tāpēc, ka tev bija seksuālas grūtības, bet gan tāpēc, ka negribēja kļūt atkarīga no narkotikām. Lai būtu, kā būdams, tev vajadzētu sākt ārstēšanos pie speciālista. Tev jāsaprot, ka līdz laikam, kamēr atkal būsi «tīrs», tev būs problēmas ne tikai seksuālajā jomā vien...

Narkotikas un alkohols savienojumā ar seksu rada vēl kādas briesmas, kuru cēlonis ir tieši šo vielu atbrīvojošajā ietekmē. Kad cilvēks ir bezrūpīgs un jautrs, viņš maz domā par drošu seksu vai prezervatīviem...

* * *

Saskaņā ar Štākes un Vellera veiktajiem pētījumiem alkoholam kā jauniešu seksuālajam stimulatoram ir visai maza loma, ja viņi nav atkarīgi no šā papildu uzbudinājuma. Savas pirmās seksuālās pieredzes laikā alkoholu bija lietojuši tikai 5% aptaujāto.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu