Filma «Rīgas sargi» izpelnās ovācijas Tokijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes foto

Līdz 20. jūnijam Tokijas Nacionālā modernās mākslas muzeja Nacionālajā filmu centrā notiek Eiropas Savienības (ES) filmu dienas, kurās trešo reizi piedalās arī Latvija. Šā pasākuma ietvaros ar citām ES dalībvalstu filmām tiek demonstrēta režisora Aigara Graubas filma «Rīgas sargi», kuras pirmizrāde Tokijā notika nedēļas nogalē.

Filma izpelnījās Japānas publikas ovācijas un interesi. Pirmais filmas seanss pulcējis pilnu Nacionālā filmu centra lielo zāli, kurā ir vietas vairāk nekā 300 skatītājiem. Otro reizi Tokijā filma tiks demonstrēta 19. jūnijā, bet Kioto filma tiks rādīta 21. jūnijā.

Pirmo reizi Latvijas vēstniecībai Japānā sadarbībā ar Japānas kompāniju «New Select Co.» izdevies panākt, ka latviešu filma ES filmu dienu ietvaros tiek rādīta ar japāņu subtitriem. Vēstniecība sagatavojusi arī aprakstu par filmu japāņu valodā, kas pieejams visiem filmas skatītājiem, tādējādi palīdzot izprast tās saturu un nozīmi.

Filma «Rīgas sargi» Japānā izdota arī DVD formātā, un to var iegādāties visi interesenti lielākajās DVD pārdošanas vietās Japānā.

Latvijas vēstniecība Japānā ar Latvijas Nacionālā Kino centra un ES pārstāvniecības Japānā atbalstu jau trešo reizi piedalās ES filmu dienās. 2007. gadā tika demonstrēta filma «Ūdensbumba resnajam runcim», bet pērn filma «Ķīlnieks». Abas filmas tika plaši apmeklētas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu