Skip to footer
Šodienas redaktors:
Helga Justīne Siksne
Iesūti ziņu!

Dārzeņu sautējums ar tofu

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Nepieciešams:

60 ml augu eļļas
30 g plaucētu mandeļu
l ķiploku daiviņa, saspiesta
120 g mazu kukurūzas vālīšu, pārgrieztu uz pusēm (var nopirkt konservētas)
1 sarkanā paprika, iztīrīta un sagriezta garenos gabaliņos
120 g notīrītu zaļo ēdamo zirņu pākšu
60 g ūdens kastaņu, sagrieztu ripiņās
2 galviņas brokoļu, sadalītas ziedkopās
4 ēdamkarotes sojas mērces
l tējkarote sezama eļļas
1 tējkarote heresa
140 ml dārzeņu buljona
2 tējkarotes kukurūzas miltu
120 g diedzētu pupu asnu
4 jaunie sīpoli ar lokiem, smalki sagriezti
225 g tofu, sagriezta kubiciņos
sāls un svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana:

Vokpannā uzkarsē eļļu un apbrūnina mandeles. Izņem tās ar putukaroti un noliek maliņā. Pieliek ķiplokus un mazas kukurūzas vālītes un maisot cep vienu minūti. (Cep, strauji maisot, uz samērā lielas uguns. Vispirms pannas dibenā apcep vienu sastāvdaļu, tad pabīda to nostāk un cep nākamo) Iemaisa piparus, zirņu pākstis, kastaņus un brokoļu gabaliņus un apcep četras piecas minūtes. Traukā ielej sojas mērci, pieliek sezama eļļu, heresu, buljonu un kukurūzas miltus un rūpīgi maisa, līdz visas sastāvdaļas labi sajaukušās. Tad šo ķausi ielej pannā pie dārzeņiem un cep, līdz mērce sabiezējusi. Pievieno pupiņu asnus, apbrūninātās mandeles, jaunos sīpolus ar lokiem un tofu. Visu maisot, cep trīs minūtes. Pieliek sāli un piparus pēc garšas un pasniedz karstu.

Komentāri
Nepalaid garām
Uz augšu