«Windows 7» Eiropā pārdos bez «Internet Explorer»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV informācijas tehnoloģiju kompānija «Microsoft Corp.» nākamās paaudzes operētājsistēmu «Windows 7» Eiropā pārdos bez interneta pārlūkprogrammas «Internet Explorer», šādu lēmumu galvenokārt skaidrojot ar Eiropas regulatoru bažām, ka kompānija negodīgi ietekmē citu interneta pārlūkprogrammu ražotāju konkurenci, teikts ceturtdien publiskotajā uzņēmuma paziņojumā.

«Microsoft» norādīja, ka «Windows 7» tirgū visā pasaulē vēl joprojām plāno laist 22.oktobrī, taču patērētājiem Eiropā pašiem vajadzēs uzstādīt interneta pārlūkprogrammu pēc pašu izvēles.

«Mēs esam apņēmības pilni «Windows 7» Eiropas tirgū laist tajā pašā laikā, kad pārējā pasaulē, taču mums ir arī jāievēro Eiropas konkurences noteikumi, ieviešot šo produktu,» sacīja kompānijas pārstāvis Deivs Heiners.

Viņš pavēstīja, ka tā vietā, lai «Internet Explorer» iekļautu operētājsistēmā, kompānija interneta pārlūkprogrammu gan datoru ražotājiem, gan lietotājiem piedāvās atsevišķi, nodrošinot programmas vieglu uzstādīšanu.

Eiropas Komisija (EK) jau šā gada janvārī «Microsoft» izvirzīja apsūdzību, ka kompānija ļaunprātīgi izmanto savu tirgus stāvokli, operētājsistēmās iekļaujot «Internet Explorer», tādējādi kropļojot interneta pārlūkprogrammu tirgus konkurenci.

«Microsoft» drīzumā varēs aizstāvēt sevi tiesā, taču, ja kompānijai tas neizdosies, EK varētu tai noteikt ievērojamu naudas sodu.

Tajā pašā laikā EK ceturtdien pauda skepticismu par «Microsoft» lēmumu un norādīja, ka drīzumā lems, vai kompānija ir ļaunprātīgi izmantojusi savu tirgus stāvokli un kādu sodu nepieciešams piemērot.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu