«Airbus» šefs pēc «Air France» avārijas aizstāv kompānijas lidmašīnas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Eiropas aviobūves uzņēmuma «Airbus» vadītājs Tomss Enderss piektdien publiski aizstāvēja kompānijas «A330» lidmašīnas pirmo reizi kopš pirms vairāk nekā nedēļas Francijas aviokompānijas «Air France» lidaparāts cieta katastrofā virs Atlantijas okeāna, prasot 228 cilvēku dzīvības.

««A330» modelis ir viens no labākajiem un drošākajiem līdz šim uzbūvētajiem lidaparātiem. Katras divas sekundes kaut kur pasaulē gaisā paceļas viena «Airbus» lidmašīna, gaisa satiksme ir un būs drošākais transporta veids,» paziņoja Enderss.

Šī bija pirmā reize, kad «Airbus» vadītājs nāca klajā ar publisku paziņojumu kopš 1.jūnijā piedzīvotās «Air France» lidmašīnas «Airbus A330» katastrofas.

«Mums tagad ir jābūt pacietīgiem. Izmeklēšanai ir vajadzīgs laiks. Pēc šāda veida katastrofas niecīgākā informācija ir sensacionāla,» sacīja Enderss, kritizējot medijos pausto informāciju par izmeklēšanas gaitu.

Kā ziņots, «Air France» lidmašīna «Airbus A330-200» ar 228 pasažieriem un apkalpes locekļiem pazuda virs Atlantijas okeāna naktī uz 1.jūniju, kad tā bija ceļā no Riodežaneiro uz Parīzi.

Sākotnējā informācija liecina, ka lidmašīnas avārijā varētu būt vainojami fizelāžas ārpusē esošie gaisa spiediena mērītāji, kas nosaka lidaparāta ātrumu.

Taču Francijas aģentūra, kas veic izmeklēšanu, ceturtdien ziņoja, ka pagaidām vēl nav zināms, vai tieši ātruma mērinstrumenti ir vainojami lidmašīnas katastrofā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu