Dzīvnieku aizstāvji aicinās veikalus atteikties no kažokādu izstrādājumiem (353)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dzīvnieku aizstāvji aicinās veikalus Latvijā atteikties no kažokādu izstrādājumiem, trešdien preses konferencē pavēstīja projekta pārstāve Anna Suhovejeva.

Dzīvnieku tiesību aizstāvības biedrība «Dzīvnieku brīvība» trešdien rīkoja preses konferenci, lai stāstītu par aktivitātēm dzīvnieku labturības jomā pēc šokējošu materiālu nonākšanas publiskajā telpā no fermām Latvijā. Organizācija vāc parakstus, lai raisītu politisku diskusiju par kažokzvēru audzēšanas aizliegumu Latvijā, kā arī vērsīsies pie uzņēmējiem, modes dizaineriem un pircējiem.

Suhovejeva pastāstīja, ka dzīvnieku tiesību aizstāvji Latvijā iekļausies starptautiskas organizācijas «The Fur Free Alliance (FFA)» programmā, aicinot tirgotājus atteikties no kažokādām preču piedāvājumā. Akcijas sauklis būs mode bez ciešanām.

«Mūsu plāns ir uzrunāt veikalus, dizainerus, tādā veidā ceram, ka arī dizaineru veikali izvēlēsies modi bez ciešanām,» sacīja Suhovejeva.

Mēs uzskatām, ka nāve nav modē, izskanēja pasākumā. Vienlaicīgi aktīvisti atzina, ka Latvijā no šā biznesa paliek maz un lielāko tiesu kažokādas tiek eksportētas.

Aktīvisti cer, ka kampaņa liks arī audzētājiem padomāt, vai viņi vēlas turpināt investēt un paplašināt savu biznesu, vai «varbūt ir pienācis laiks godprātīgi atteikties no šīs nodarbes».

Preses konferenci trešdien apmeklēja arī SWH dīdžejs Fredis un viņa dzīvesbiedre uzņēmēja Agnese Vīksniņa. Viņa uzsvēra, ka tas ir ētikas jautājums, atteikties no kažokzvēru audzēšanas.

«Tas nav mēģinājums sadalīt sabiedrību tajos, kuri nēsā kažokus, un tajos, kuri nenēsā. Nospiedošais vairums nezina, kas notiek audzētavās un par kādu cenu kažoki ir iegūti. Ledus ir sakustējies, un domāju, ka sievietes drīz sapratīs, ka tas nav veids, kā celt savu statusu sabiedrībā. Tas nav ētiski uz 50–250 radību rēķina,» norādīja Vīksniņa.

Jau ziņots, ka dzīvnieku tiesību aizstāvības biedrībai «Dzīvnieku brīvība» iesūtītajos materiālos redzami lapsu un ūdeļu turēšanas apstākļi sešās Latvijas zvēraudzētavās. Dzīvnieki cieš no dažādiem savainojumiem, augoņiem, ielaistām brūcēm, infekcijām un skeleta deformācijām. Nofilmēti arī antisanitārie apstākļi.

Komentāri (353)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu