Vājēšanas mācībstunda tirgū

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Ūdris, vipi.lv

No teorijas pie prakses!  
       
Kādu rītu JURIS ŠTEINBERGS ar diētas ārstu ANDI BRĒMANI vizīti norunāja nevis Biķernieku klīnikas kabinetā, bet – Rīgas Centrāltirgū. Skaties, kas no tā visa sanācis!
   
Juris apčamda sīpolloku buntīti, un dakteris Brēmanis steidz iedrošināt.
«Tūlīt, tūlīt zaļumi maksās santīmus – par latu varēs nopirkt tādu bunti zaļbarības, ka rokās grūti noturēt! Nevajag šo laiku palaist garām, neaug jau tie veselīgie zaļie brīnumi pie mums cauru gadu. Mīļie, ēdiet, cik lien, dilles, lokus, baziliku, timiānu, kinzu, visas mētras, meža ķiplokus jeb lakšus (tikai pērc tos, kas mājās audzēti, jo savvaļā tie ir aizsargājami augi)!

Zaļumos ir daudz antioksidantu, vitamīnu, tie stimulē vielmaiņu un ir arī labi sāls aizstājēji. Tiešām pamēģini – ja parasti pie zupas piešauj krietnu šķipsnu sāls, aizstāj to ar buntīti dažādu garšvielu. Garšas buķete būs tik krāšņa, ka sāli nemaz neprasīsies.>

Dakterim vēl tikai viens jautājums pārdevējai: «No kurienes tie lociņi? Āhā, vietējie – no Kauguriem –, tad jau pavisam labi. Ēd droši!»
   
Aizliegtais auglis tik salds. Kūkas, kūciņas... Juris puspajokam šļūc uz konditorejas stendu pusi un miedz ar aci.
«Šīs lietas ir domātas svētkiem,» dakteris Brēmanis ir nelokāms. Turklāt, ja ēd saldumus, tikpat daudz uz šķīvja kārto augļus un ogas. Protams, vēlams vietējās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu