«Iļģi» laiž klajā savu pirmo videoklipu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Beidzot izdevuši Jāņu dziesmām veltītu disku, pasaulē pazīstamākā world music grupa no Latvijas «Iļģi» tikusi arī pie savā vēsturē pirmā videoklipa. Tas radīts dziesmai «Saule brida miglājos», kas iekļauta jaunajā albumā. Videomateriāls uzņemts Jūrmalas mežos un Skotijas plašumos šī gada maijā, jūnijā.

Klipa režisore ir šobrīd Lielbritānijā dzīvojošā jaunā latviešu māksliniece Anna Druka, kura radījusi arī «Iļģu» albuma «Ne uz vienu dienu» māksliniecisko noformējumu. Šī nav vienīgā Annas pieredze mūzikas lauciņā, jo iepriekš veidots klips arī grupai «Soft Toy Emergency» un līdzveidots skatuves noformējums grupas Franz Ferdinand pēdējai koncerttūrei.

«Mani pierunāt uz šo «darbu» nevajadzēja - vienmēr esmu gribējusi strādāt ar Iļģiem. Viņi noteikti man nelika vilties - viss process izvērtās par foršu pasākumu, lai arī dažas naktis palika neizgulētas,» pabeigusi klipa montāžu atzīst režisore Anna Druka.

«Iļģu» nu jau 28 gadus ilgajā vēsturē bijušas neskaitāmas filmēšanas – gan koncertos, gan televīzijām, pat Eirovīzijas vizītkartei, taču tikai tagad sakrituši visi apstākļi, lai beidzot tiktu radīts arī patstāvīgs audio-vizuālais darbs.

«Kas ilgi nāk, tas labi nāk. Esam gandarīti par sasniegto rezultātu. Cerams, ka tas priecēs arī visus skatītājus. Lielais paldies Annai un visiem pārējiem, kuri palīdzēja šī klipa tapšanā,» saka Iļģu līdere Ilga Reizniece.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu