Sena tēma: sekss birojā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Kundziņa

Dienesta romāni kļūst aizvien populārāki un biežāki. Vai gribat uzzināt, kā ar tiem veiksmīgi tikt galā?

Bankā viņi kopā bija nostrādājuši jau gadu, kad Kitija pamanīja, ka kolēģa Ralfa smaidā ir kaut kas no Leonardo di Kaprio vaibstiem.

Kitija tobrīd šķīrās no vīra, ar kuru bija apprecējusies 17 gadu vecumā. Mūžīgie strīdi, pēc tam tiesas process 34 gadus vecajai sievietei bija smags laiks.

Pirmo sarunu ar Ralfu viņa sāka, lai apjautātos par lētiem dzīvokļiem Rīgā. Taču drīz viņa atskārta, ka «nejauši» satiek Ralfu ikdienā pie kafijas automāta vai lifta. Reiz viņš Kitiju aicināja uz randiņu, un tad viņa saprata, ka arī viņa tam nav vienaldzīga.

Abi sāka slepenu romānu. Kitijas labākā draudzene brīdināja, lai viņa šo mīlestības stāstu izbeidz: «Tu spēlējies ar uguni. Tas nav profesionāli!» Bet Kitija ignorēja draudzenes padomus, aizstāvoties ar parasto teicienu: viņa protot nošķirt darba attiecības no intīmajām.

Pēc diviem gadiem Ralfs un Kitija jau bija vīrs un sieva. Visiem zināmā patiesība, ka darbs jānodala no seksa un bizness no atpūtas, ir konfliktā ar cilvēka dabu un neskaitāmu ļaužu pieredzi, kuru seksuālo sakaru risks ticis upurēts dažu baudas mirkļu dēļ. Agrāk tas bija vēl lielāks, un «mīlētāju» kolēģi vīpsnāja par šiem dienesta romāniem. Tagad pieredze rāda, ka šādas attiecības var būt arī nekaitīgas vai pat labvēlīgas darbam.

Kas liek darba kabinetam kļūt par seksuālu vidi?

Pirmkārt, tā ir vieta, kur mēs pavadām lielāko daļu ikdienas. Tātad, ja ir iespēja, un tāda mūsdienās ir jebkurā darbavietā, kur vīrieši un sievietes strādā kopā plecu pie pleca, ir pilnīgi saprotams, ka sākam spēlēt instinktīvas pārošanās rotaļas.

Otrkārt, darbs izceļ labāko un interesantāko mūsu personībā. Darbā esam visdzīvākie. Psiholoģe Līza Millere, kas ieguvusi doktora grādu Kolumbijas universitātē, uzskata, ka darbavieta ir stipri «uzlādēta», jo tieši tur cilvēki visvairāk cenšas, un viņu prasme un zināšanas ir seksīgas. Varbūt tāpēc cilvēkus bieži vien pievelk viņu gudrie kolēģi, nevis laulātais draugs vai draudzene, toties ārpus darba cilvēki ir diezgan slinki — pārnāk mājās un atlaižas uz dīvāna…

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu