Divdomības, slepenība, hierarhija: cik seksīgi!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vita Kolta

Ir daudz iemeslu, kāpēc cilvēki darbavietā nodarbojas ar seksu. Piemēram, darbavietas statuss.

Darbavietā, tāpat kā bibliotēkā, pastāv stingrs publiskās uzvedības kodekss. Tātad jebkura jutekliskas uzvedības izpausme no mazākā flirta līdz mežonīgam seksam uz rakstāmgalda tiek pastiprināta ar reibinošu slepenības oreolu.

Juriste Anna saka: «Viss ir kā zemteksts. Vēl satraucošāk ir tad, ja par TO nerunā. Tev, izņemot darbu, ir vēl kaut kas, uz ko koncentrēties. Beidzot tu atskārsti, ka centies aizbildināties ar visu iespējamo, lai tikai būtu kopā ar viņu, kaut arī visas sarunas šķietami risinās ap citām lietām.»

Divdomības, slepenība un hierarhija — šie ofisa dzīves aspekti padara darbavietu seksīgu. Mēs visi esam pieredzējuši, kad darbs bija kā kaujas vai ambīciju, ļaunuma un baumu džungļi. Taču tieši šis džungļu aspekts ir tas, kas liek ofisa seksam, tāpat kā ofisa politikai, būt tik pavedinošai.

Seksuālajā iekārē bieži redzama mūsu ēnas puse: tajā var izpausties agresija, valdonība, tikpat labi mīļums un pievilcība. (Guļamistabā visvaldonīgākais cilvēks var pārvērsties par maigu jēriņu un izrādīt tādu padevību, kādu jūs no viņa darbā nekad nebūsiet piedzīvojuši. Un otrādi.)

Ņemot vērā varas sadali, kas izpaužas arī darbavietās, pastāv milzum daudz seksuālās izvēles variantu. Tā kā aizvien vairāk sieviešu sāk ieņemt vadošus amatus, viņas iegūst jaunas iespējas un daudzas no tām sāk likt lietā.

Es jautāju kādas lielas komercbankas administratorei, kāpēc viņai bijuši romāni ar diviem zemākstāvošiem, jaunākiem darbiniekiem.

Un viņa atbildēja: «Tāpēc, ka es to varu atļauties.»

Viņai tas bija piedzīvojums: uzvesties tā, kā ilgu laiku varēja atļauties tikai vīrieši, un viņa izvēlējās vīrieti pēc viņa ārējās pievilcības, bez jebkādiem turpmākiem plāniem. Taču šeit var būt runa arī par ko vairāk, ne tikai par seksu.

Darba vide var radīt pamatu pakāpeniskai nopietnu un ilgstošu attiecību atklāsmei. Tās var sākties ar biedriskām vai vienkārši sadarbības attiecībām un pakāpeniski pāraugt īstās savstarpējās jūtās. Izrādās, darbavieta ir apbrīnojami laba vide, kur atrast savu otro pusi, tā ir nesalīdzināmi labāka par sludinājumiem avīzēs un dažādām laimes spēlēm.

29 gadus vecā Monta, gide mākslas galerijā, uzskata, ka strādāt kopā ar vīrieti ir labākais veids, kā viņu patiesi iepazīt. Tu viņu redzi neskaitāmās situācijās: kā viņš kontaktējas ar dažāda rakstura cilvēkiem, kāds viņš ir stresa brīdī… Turpretī pēc divu stundu randiņa tu par cilvēku vari vienīgi pateikt, cik labi viņš prata sevi parādīt pie pusdienu galda. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu