Uz tava galda vai uz mana?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Atis Ieviņš

Dienesta romāni kļūst aizvien populārāki un biežāki. Vai gribat uzzināt, kā ar tiem veiksmīgi tikt galā?

Juriste Anna atzīst, ka, meklējot partneri ar avīzes vai interneta starpniecību, katrs zina, kādu otru pusīti vēlas, līdz ar to zūd visa romantika. Pēc tam satikšanās ar atrasto ir kā iešana uz darba interviju.

Starp citu, Anna pati atradusi savu mīlestību juridiskajā firmā, kurā strādā. Viņas attiecībām ar kolēģi bija lieliska izaugsme. Anna stāsta: «Sešus mēnešus bijām tikai labi draugi, taču mūsu attiecībās valdīja liela spriedze. Mēs satikāmies arī pēc darba, bet vienmēr gadījās, ka apkārt bija citi cilvēki.

Viņš par mani neizrādīja nekādu interesi, izņemot reizi, kad, noglāstījis manu roku, to vieglītiņām piespieda. Drīz pēc šā gadījuma saskūpstījāmies. Pirmie seši mēneši bija aizraujoši.»

Attiecībām, kas sākušās darbā, var būt īpaša enerģija, kādas pietrūkst citām attiecībām. Kad jums jāiztur smaga darbadiena vai stresa situācijas, kolēģi sapratīs jūsu dvēseles un fizisko stāvokli. Kad jūs triumfēsiet, viņi mācēs dalīties jūsu priekā.

Mūsdienās valda uzskats, ka dienesta romāni var likt cilvēkiem strādāt centīgāk un labāk, bet neizdevusies mīlestība var nogremdēt abu mīlnieku karjeru.

35 gadus vecā Maija un 31 gadu vecais Andris ir žurnālisti. Viņi satikās pirms diviem gadiem Preses namā, kad Maija vēl bija precējusies. Viņi viens otram iepatikās. Andris stāsta: «Mēs abi esam strādīgi un cenšamies savu darbu izdarīt maksimāli labi. Jaukākais ir tas, ka mēs mācāmies viens no otra un papildinām viens otru. Mēs vienmēr zvanām viens otram un lūdzam palīdzību neskaidros jautājumos. Es varu Maijai pajautāt to, par ko ne ar vienu citu nerunātu, jo baidītos izskatīties muļķīgi. Arī Maija dara tāpat.»

Viņi ir pārliecināti, ka līdz šim viņu attiecības tikai palīdzējušas kāpt pa karjeras kāpnēm. Viņu darba devēji uzskata: kamēr šis pāris strādā tikpat centīgi kā mēs visi un nemēģina viens otru piesegt, viņu attiecības nes labumu firmai.

Tā, lūk, firmu direktori mācās citādāk raudzīties uz dienesta romāniem — prātīgi, ar apdomu, īpaši, ja cilvēki strādā tādās saspringtās jomās kā juridiskā firmā vai bankā, kuru vadītāji labāk gribētu, lai jūs gulētu ar savu kolēģi, nevis izmisīgi rautos pēc darba uz mājām pie sava laulātā drauga.

Tāpat viņi vēlas, lai pārrunājat firmas noslēpumus ar savu kolēģi, nevis ar kādu, kas darbojas konkurējošā firmā. Dienesta romāna melnā puse — visiem sen zināmais jautājums: kā TAS VISS beigsies. Nav viegli katru dienu redzēt un satikt to, kam esi salauzusi sirdi vai kas to izdarījis tev.

Ja kolēģi zina par jūsu bijušajām attiecībām, situācija var būt vēl nepatīkamāka — jums jābūt gataviem, ka sākas arī ļaunas baumas vai pat smalka (vai arī ne tik smalka) jūsu bijušā mīļākā atriebība.

Tomēr cilvēki bieži pārspīlē šādu situāciju nopietnību. Lai vislabāk tiktu galā ar izbijušām attiecībām, pats prātīgākais nav izvairīties no jebkāda kontakta ar šo cilvēku, jums jābūt izturētai, pieklājīgai. Citiem vārdiem sakot, jums jābūt saprātīgai un korektai, tieši tādai, kādus jūs gribat redzēt savus kolēģus.

To, vai jūs riskējat sākt dienesta romānu vai ne, nosaka jūsu vērtību kritēriji. To nevajadzētu darīt, ja jūtat bailes un vainas apziņu. Pēc Līzas Milleres domām: «Dievs, nedod, ka jūsu intīmā dzīve sajaucas ar jūsu karjeru un jums nākas mainīt darbavietu!»

Atcerieties 32 gadus vecās juristes Helēnas stingro lēmumu. Viņa bija sākusi intīmas attiecības ar savu kolēģi, bet, redzēdama, ka viņš sāk zaudēt savaldību darba laikā, teica: «Rīgā ir daudz juridisko firmu, taču tikai viena, kurā strādāju es.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu