Juris Šteinbergs ticis zem 140 kg

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Ūdris, vipi.lv

Kolēģi diētas laikā uzmana Juri Šteinbergu.

Svars jau ir zem 140 kg. «Šāda bilde uz svariem man nav bijusi četrus gadus,» saka Juris. Ikdiena ir mainījusies — nu jau ierasta lieta ir divi treniņi nedēļā «Joker klubā». Treneris Juris Porietis apgalvo, ka vislabāk ir vismaz trīs treniņi nedēļā, jo organismam jākustas. «Arī Dr. Brēmaņa ieteikumi mainījuši manus ieradumus. Parasti, kad kopā ar Evelīnu pusdienojām, ēdienu izvēle bija ļoti atšķirīga. Tagad pats brīnos, ka izvēlos to veselīgāko, mazāk taukaino un organismam nepieciešamo un jūtos paēdis,» komentē Juris.

Atbildēs «Apollo» lasītājiem Juris Šteinbergs ir atklāts...

— Juri, kāds ir tavs augums un cik kilogramu būtu tavs vēlamais svars?

— Garumā esmu 188 cm. Vēlamais svars... Droši vien manā vecumā 88 kg būtu ideāli, bet tas ir utopiski. Ja izdotos «nodzīt» līdz 100–110 kg, es būtu baigi priecīgs.

— Vai tu tievējot drīksti lietot alkoholu? Ko Dr. Brēmanis saka par kaloriju daudzumu alkoholā?

— Alkoholiskie dzērieni tiešām satur daudz kaloriju, īpaši stiprie. Neesam ar Dr. Brēmani par to sīkumos runājuši, jo man tas pašlaik nav aktuāli — jau kādu laiku spirtotus dzērienus nedzeru vispār. Izslēdzām šo jautājumu «no saraksta» jau pašā sākumā.

— Kā tavu vēlmi samazināt svaru uztver tuvie cilvēki un kolēģi? Vai bieži nākas klausīties citu ieteikumus, kā vislabāk samazināt svaru, kādas diētas izvēlēties?

— Pagaidām attieksme ir tikai pozitīva. Ieteikumus nedzirdu, bet draudzīga apcelšanās ir visu laiku — visi ēd kūkas, Juris nedrīkst... Tieku arī uzmanīts: viesībās visiem dala saldējumu, es arī paņemu. Uzreiz vismaz pāris čomiem acis lielas — eu, vecīt, liec nost, tu tak tievē!

— Vai, mainot ēšanas paradumus, tu izjūti pastiprinātu stresu, nervozitāti? Vai izjūti īpašu vēlmi pēc kāda ēdiena? Vai ir dienas, kad ēst gribas visu laiku?

— Ne brīdi neesmu badā. Nekādas nervozitātes nav. Pirms pāris dienām ēdu saldējumu; godīgi atzīstos, bija pagrūti noturēties, lai nepalūgtu vēl. Un tad vēl mazliet... Gribas, protams, ceptus kartupeļus ar majonēzi vai krējumu, bet var izturēt. Esmu nodrošinājies ar reductilu, bet sākšu lietot tikai tad, ja pats netikšu galā. Pagaidām nav bijušas dienas, kad ir neciešama apetīte.

— Vai esi atmetis smēķēšanu?

— Eeeee, hmmmm, neesmu gan.

www.vipi.lv

www.tv3.lv

www.jokerklubs.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu