Dobeles novada priekšsēdētājs paaugstina sev algu līdz 1800 latiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Jaunais Dobeles novada domes priekšsēdētājs Andrejs Spridzāns (ZZS) trešdien novada domes ārkārtas sēdē ierosināja ievērojami - par 360 latiem, tas ir, līdz 1800 latiem mēnesī, paaugstināt savu algu. Nolemts paaugstināt arī deputātu algu likmes, ko deputātu vairākums akceptēja ar balsojumu.

Tautas partijas (TP) Dobeles nodaļas vadītājs un novada domes deputāts Guntis Safranovičs aģentūru LETA informēja, ka ārkārtas sēdes laikā, kurā lēma par algu noteikšanu jaunajai novada pašvaldībai, Spridzāns, atsaucoties uz pienākumu apjoma pieaugumu, sākotnēji ierosināja paaugstināt novada domes priekšsēdētāja algu līdz 2000 latiem mēnesī, kam iebilda daudzi deputāti. Rezultātā jaunais Dobeles novada domes vairākums nobalsoja par priekšsēdētāja algu 1800 latu apmērā.

Iepriekš Dobeles mēra Andra Elksnīša (TP) domes priekšsēdētāja alga bijusi 1440 latu, un arī to plānoja samazināt. "Tagad mēs dzīvojam zaļi," secināja Safranovičs, apšaubot konsolidētā novada budžeta iespējas, ka tas pēc pagastu budžetu pievienošanas šādus atalgojumus nodrošinātu.

Tāpat TP deputātiem Dobeles novada domē nepieņemams šķitis nolemtais deputātu darba likmju paaugstinājums no diviem latiem stundā līdz pieciem latiem stundā.

Safranovičs skaidroja, ka patlaban neoficiāla koalīcija Dobeles novada domē veidojas no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un partijas "Jaunais laiks" (JL) deputātu vairākuma.

Neskaidras esot partijas "Sabiedrība citai politikai" (SCP) deputātu pozīcijas. Daudzos, pēc TP deputātu uzskatiem, pretrunīgos lēmumos SCP atbalsta ZZS un JL pārspēku, taču daudzos jautājumos viņi balsojot arī pret šīs apvienības ierosinājumiem. Piemēram, izskatot algu paaugstināšanu, arī SCP deputāti bijuši "pret".

Opozīcijas lomā tagad esot TP, "Pilsoniskās savienības" (PS) deputāti un apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) ar "Visu Latvijai", kam brīžiem pievienojas arī SCP.

LETA jau ziņoja, ka 1.jūlijā jaunā Dobeles novada domes pirmajā sēdē par Dobeles novada domes priekšsēdētāju ievēlēts Andrejs Spridzāns (ZZS), kas iepriekš bija Dobeles pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks.

Dobeles novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Liepa-Pužole aģentūru LETA informēja, ka par novada domes priekšsēdētāja vietnieku ievēlēts Kaspars Ļaksa ("Jaunais laiks"), kas iepriekš bija Krimūnu pagasta padomes priekšsēdētājs.

Par Dobeles novada pašvaldības izpilddirektoru dome iecēla Agri Vilku, kas iepriekš bija Dobeles pilsētas domes izpilddirektora vietnieks.

Ārpus novada domes vadības amatiem palikusi Tautas partija un līdzšinējais Dobeles mērs Andris Elksnītis (TP), kas bijis pilsētas domes priekšsēdētājs kopš 1994.gada.

Dobeles novada domes pirmā sēde notika plkst.11 līdzšinējās rajona padomes lielajā zālē, bet vēl šodien plkst.15.15 jaunie deputāti sanāca uz ārkārtas sēdi līdzšinējās pilsētas domes mazajā zālē.

Novada domes ārkārtas sēdes darba kārtībā paredzēta novada administratīvā centra noteikšana, jautājumi par novada pašvaldības amatpersonu paraksta tiesībām, par bijušo vietējo pašvaldību budžetu apvienošanu, par domes priekšsēdētāja un deputātu darba samaksu, par novada domes administrācijas kā budžeta iestādes izveidošanu, par novada domes administrācijas kā budžeta iestādes nolikuma pieņemšanu, par novada pašvaldības nolikuma pieņemšanu un par Dobeles novada domes pastāvīgo komiteju izveidošanu.

Dobeles novadu veido desmit apkārtējie pagasti - Annenieku, Auru, Bikstu, Dobeles, Krimūnu, Naudītes, Bērzes, Jaunbērzes, Zebrenes un Penkules pagasti, kā arī novada administratīvais centrs - Dobeles pilsēta.

LETA jau ziņoja, ka seši no 11 Dobeles pilsētas līdzšinējiem deputātiem ievēlēti jaunajā Dobeles novada domē, kurā ir 17 deputātu.

Dobeles novada Vēlēšanu komisija apstiprinājusi, ka no līdzšinējās pilsētas domes Dobeles novada domē ievēlēti - Inese Didže (JL), Andris Elksnītis (TP), Viesturs Reinfelds (JL), Guntis Safranovičs (TP), Andrejs Spridzāns (ZZS) un Aiva Sproģe (TB/LNNK un "Visu Latvijai!").

No pagastiem un jaunpienācējiem ievēlēti 11 deputāti - Jānis Avotiņš (PS), Ivars Brikmanis (ZZS), Dagnija Dīķe (PS), Sarmīte Dude (ZZS), Viktors Eihmanis (ZZS), Jānis Fogels (SCP), Edīte Kaufmane (ZZS), Edgars Laimiņš (JL), Baiba Lucaua (TP), Kaspars Ļaksa (JL), Agita Ozoliņa (SCP).

No novadā apvienoto pagastu pašvaldībām ievēlēti tikai divi pagastveči – Penkules pagasta padomes priekšsēdētājs Brikmanis (ZZS) un Krimūnu pagasta padomes priekšsēdētājs Ļaksa (JL).

No pilsētas domes Dobeles novada domē vairs nestrādās Astrīda Mūrniece (LSDSP), Zeltīte Zaļaiskalna (TP), Aldis Cīrulis (ZZS), Aldis Rutkis (LC) un Nikolajs Seņko (TP).

No TP novada domē būs tikai trīs deputāti, savukārt no ZZS - pieci, bet no JL - četri deputāti.

LETA jau ziņoja, ka Dobeles novada domes vēlēšanās visvairāk balsu ieguvušas Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un partija "Jaunais laiks" (JL), liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

ZZS ieguvusi 28,37% balsu, bet JL - 23,19%.

Novada domē iekļuvusi arī Tautas partija - 15,16% balsu, partija "Pilsoniskā savienība" - 11,98%, partija "Sabiedrība citai politikai" - 8,62% un vēlēšanu saraksts apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK, "Visu Latvijai" - 6,9%.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu