Grupa «A-ha» izdod jaunu albumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nupat klajā nācis grupas «A-ha» jaunais albums «Foot Of The Mountain», kas iezīmē norvēģu trio atgriešanos pie klasiskā «A-ha» sintīpopa skanējuma.

«Foot Of The Mountain» ir grupas devītais albums. Iepriekšējais «A-ha» albums — «Analogue» — iznāca 2005. gadā.

Grupas taustiņinstrumentālists Magne Furuholmens par jauno albumu stāsta: «Albums sevī apvieno pamatelementus, kas radīja šo grupu, — tenora vokāls, sintezators, melodiska melanholija un ilgas dziesmu vārdos.»

Dziesmu autors ir grupas ģitārists Pols Voktors-Savojs. Albumu producējis Stīvs Osborns, kurš strādājis arī ar tādām grupām kā «New Order» un «Suede». Albuma vāka dizainu radījis Martins Kvamme, kurš veidojis arī «A-ha» «Analogue» vāku un logo.

Albuma pirmais singls «Foot Of The Mountain» Vācijā sasniedzis singlu topa 3. vietu, kas ir grupas labākais rādītājs kopš 1985. gada hita «Take On Me». Singla videoklips filmēts Berlīnē un Baltijas jūras krastā Rietumpomerānijā Vācijā.

«A-ha» ir viena no veiksmīgākajām popgrupām pasaulē, kas kopā pārdevusi 36 miljonus albumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu