Rīgas dome vēlas panākt apkures tarifu samazinājumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunā Rīgas dome vēlas panākt apkures tarifu samazinājumu, intervijā laikrakstam «Vesti Segodna» norāda jaunais Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Runājot par būtiskākajiem pašvaldības darbiem, viņš min sociālo sfēru, kā arī gaidāmajai apkures sezonai.

Kā stāsta Ušakovs, notikšot sarunas ar vienoto regulatoru, kurā pašvaldība vēlas panākt apkures tarifu samazināšanu.

«Rīgas domei jaunā apkures sezona būs ļoti nopietns pārbaudījums,» prognozē Rīgas mērs.

Kā ziņots, rīdziniekiem nākamajā apkures sezonā siltumenerģijas tarifs varētu samazināties par 20% līdz 25%, salīdzinot ar pagājušo apkures sezonu, aģentūrai LETA pieļāva AS «Rīgas siltums» (RS) Informācijas daļas vadītāja Linda Rence.

Kā norādīja Rence, siltumenerģijas tarifs rīdziniekiem ir galvenokārt atkarīgs no gāzes cenām - tā veido 83% no kopējām izmaksām. Tādējādi plānot iespējamo maksu par siltumu var, pamatojoties uz AS «Latvijas Gāze» (LG) prognozētajām gāzes cenām.

«Visticamāk, nākamajā apkures sezonā tarifi būs zemāki nekā pagājušajā. Visas prognozes liecina, ka tā būs,» sacīja Rence.

Jau ziņots, ka Rīgā šovasar turpina samazināties maksa par siltumu - no 1.jūnija norēķiniem par RS piegādāto siltumenerģiju tiek piemērots tarifs 31,96 lati par megavatstundu (Ls/MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), kas ir par 9,9% mazāk nekā pirms gada. Šis tarifs ir par 29,8% zemāks nekā apkures sezonas sākumā - pagājušā gada oktobrī.

Savukārt par patērēto siltumenerģiju jūlijā tarifs tiek plānots vēl zemāks - 31,29 Ls/MWh bez PVN, bet augustā - 30,61 Ls/MWh bez PVN. Tādējādi siltumenerģijas tarifs jūlijā ir par 31,3% un augustā par 32,8% zemāks nekā 2008.gada oktobrī.

LETA jau ziņoja, ka no šā gada 3.maija norēķiniem par piegādāto siltumenerģiju tiek piemērots tarifs 36,73 Ls/MWh bez PVN, kas ir par 19,4% zemāks nekā 2008.gada oktobrī piemērotais siltumenerģijas tarifs.

Februārī, martā un aprīlī norēķiniem par piegādāto siltumenerģiju Rīgā tika piemērots tarifs 42,16 lati par megavatstundu, kas ir tāds pats kā janvārī.

RS akcionāri ir Latvijas valsts - 48,995%, Rīgas dome - 49%, «Dalkia City Heat» - 2% un valsts uzņēmums «Latvenergo» - 0,005%. Uzņēmums nodrošina vairāk nekā 70% no Rīgas pilsētai nepieciešamās siltumenerģijas.

77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantoti dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir vairāk nekā 876 kilometri, no kuriem 72% atrodas RS īpašumā.

Žurnāla «Kapitāls», «IBS Prudentia» un biržas 2008.gada pētījumā «101 vērtīgākais Latvijas uzņēmums» RS ar uzņēmuma vērtību 52,66 miljoni latu ierindojas 39.vietā, bet 2007.gada pētījumā RS ar uzņēmuma vērtību 40,89 miljoni latu ierindojās 55.vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu