Vai šķiršanās ir tuvu?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Neviens nekad nav garantējis, ka jūsu attiecības būs mūžīgas (un ka jums vispār lemts būt kopā). Viss, ko tu vari darīt, — baudīt to, ko viens otram dodat, kamēr vēl esat kopā, uzkrāt pieredzi un mācīties no kļūdām, novērot savu un viņa uzvedību un censties labot kļūdas, cik vien ātri iespējams. Jo ilgāk gaidīsi, jo sliktāk būs.

Pētījumi rāda, ka 96 gadījumos no 100 šķiršanās ierosinātāja ir tieši daiļā dzimuma pārstāve (!), bet šajā gadījumā tas nav pārāk svarīgi. Galvenais jau laikus sajust briesmu tuvošanos. Ar sajūtu, ka kaut kas nav kārtībā, vien nepietiks, tāpēc tev zināšanai pārbaudītas zīmes, kas nozīmē beigu sākumu:

– Jūs abi esat sākuši paviesoties interneta iepazīšanās portālos.

– Jūs satiekaties jau četrus gadus, bet attiecību statuss nav mainījies (ne jūs dzīvojat kopā, kur nu vēl par precēšanos runāt...).

– Viņš (vai tu) kļuvis noslēpumains un noslēgts.

– Vairs negribas tik daudz laika pavadīt kopā (daudz foršāk taču aizbraukt paklačoties ar draudzenēm vai pat satikties ar kādu nesen iepazītu pretējā dzimuma pārstāvi!).

– Viņš (vai atkal — tu) aizmirst svarīgas tikšanās.

– Vārdiem neseko darbība, tātad netiek izdarīts tas, ko otrs apsolījis.

– Viņš arvien biežāk satiekas ar savām bijušajām (vai tu ar saviem bijušajiem).

– Jūsu starpā uzplaiksnī strīdi par patiesībā mazsvarīgām lietām (par to, ka viņam netīri zābaki, ka gribas iet gulēt, nevis skriet uz kino, ka...).

– Jūs fiziski kopā nepavadāt ne uz pusi tik daudz laika kā pirms pāris mēnešiem.

– Jūs gan retāk mīlējaties, gan atzīstaties mīlestībā (jo šie vārdi kaut kā vairs negrib nākt).

– Pēkšņi mīlestības uzliesmojumi (vainas apziņas nosmacēšanai, ja nojausma par šķiršanos jau atnākusi).  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu