Masāža zemāk par pleciem ir nelikumīga

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Dienvidķīnas provinces Guandunas varas iestādes pilsoņiem pirms dažiem gadiem pasniedza savdabīgu Jaungada dāvanu — tur, sākot no 1. janvāra, spēkā stājās stingri noteikumi, kas reglamentē masāžu.

Vietējos salonos klientiem muskuļus spaidīt ir atļauts ne zemāk par pleciem. Ja masieris mēģinās doties kaut milimetru zemāk, klients viņu ar pilnām tiesībām drīkst iesūdzēt tiesā par seksuālu uzmākšanos, kas tiek arī atbilstoši sodīta.

Šādu lēmumu provinces varenie pieņēmuši, lai vismaz tādā veidā cīnītos ar tur plaukstošo prostitūciju, jo tieši masāžas saloni visbiežāk patiesībā ir bordeļi.

Vienīgais izņēmums ir iestādes, kur tiek praktizēta tradicionālā masāža — meitenēm atļauts ar pēdiņām pamīdīties pa klienta muguru. Tiesa, bargajā dokumentā atzīmēts: «Ja klients tomēr sajūt «neērtību» starpenes rajonā, viņam ir tiesības vērsties pie varas iestādēm.»

Pilnīgi iespējams, ka gadījumā, ja jaunā prostitūcijas (tā Ķīnā ir oficiāli aizliegta) apkarošanas metode izrādīsies efektīva, tā tiks ieviesta visā valstī.

Jāpiebilst gan, ka ķīnietes jau ne reizi vien pārkvalificējušās no naktstauriņiem par «masāžas speciālistēm», bet pēc tam kļuvušas par «frizierēm».

Iespējams, ievērojot likuma burtu, tagad viņām būs jāapgūst «plastikas ķirurga» profesija. Piemēram: «Plastiskās ķirurģijas klīnika par pieejamām cenām izkliedēs jūsu skumjas…»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu