Premjers: lielo valsts uzņēmumu privatizācija patlaban nav aktuāla

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Darbā pie nākamā gada valsts budžeta un ieņēmumu palielināšanas netiek izskatītas lielo valsts uzņēmumu privatizācijas iespējas, uzsvēris Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL).

Kā aģentūrai LETA skaidroja valdības vadītāja preses sekretāre Līga Krapāne, pēc Dombrovska domām, situācijā, kāda ir ekonomikā, nav pamata, lai steidzami virzītu uzņēmumu privatizāciju.

Tāpēc patlaban netiek izskatīta ne «Lattelecom» pārdošana, ne arī citu lielo valsts uzņēmumu iespējamā privatizācija.

LETA jau ziņoja, ka valsts budžeta deficīts šogad būs 10% apmērā no iekšzemes kopprodukta, paredz jaunākā Latvijas un Eiropas Komisijas vienošanās. Plānots, ka nākamgad budžeta deficīts tiks nodrošināts 8,5% apmērā, 2011. gadā — 6% apmērā, bet 2012. gadā — 3% apmērā no iekšzemes kopprodukta.

Kā ziņots, no 2007. gada otrās puses līdz pagājušā gada rudenim aktīvi tika risināts jautājums par «Lattelecom» un «Latvijas Mobilā telefona» privatizāciju. Tomēr, mainoties ekonomiskajai situācijai, šis jautājums tika atlikts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu