«Firefox» lieto gandrīz 60% interneta lietotāju Latvijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pārlūkprogrammu «Mozilla Firefox» izmanto gandrīz 60% interneta lietotāju Latvijā, norāda Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociācijas (LATA) valdes loceklis Edmunds Sprūdžs.

LATA informē, ka tiesu administrācijas Zemesgrāmatu departaments ieklausījies LATA un Latvijas interneta lietotāju aicinājumos padarīt valsts pārvaldes informācijas sistēmu mājaslapas pieejamākas interneta lietotājiem.

Iepriekš zemesgrāmatas mājaslapas pilnu funkcionalitāti varēja izmantot tikai interneta pārlūka «Internet Explorer» lietotāji, tomēr to pilnvērtīgi nevarēja izmantot lielākā daļa Latvijas interneta lietotāji, kuri kā interneta pārlūku izmanto «Mozilla Firefox», «Apple Safari» vai kādu citu tīkla pārlūku, atzīmē LATA. Tagad tas ir mainīts.

«Zemesgrāmatas mājaslapa ir pozitīvs piemērs, kā valsts iestāde var modernizēt savus interneta resursus. Tādā veidā valsts iestāde parāda savu cieņu pret visiem interneta lietotājiem, neierobežojot viņu iespējas piekļūt informācijai. Latvijā jau vairākus gadus populārākais ir tieši uz atvērtā koda bāzētais pārlūks «Mozilla Firefox», kuru izmanto gandrīz 60% interneta lietotāju. Tāpēc nepieciešams, lai «Firefox» un citu populārāku tīkla pārlūku izmantotāji spētu pilnvērtīgi izmantot visus valsts un pašvaldības iestāžu interneta resursus,» uzsver Sprūdžs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu