Ko vīrs gaida no savas sievas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/Apollo/Erots

Dr. Džeims Harlijs, pazīstams amerikāņu psihologs, izstrādājis teoriju, kas balstās uz piecām sievas un piecām vīra pamatvajadzībām.

Vīrietis it kā veidots pēc vienkāršāka parauga nekā sieviete, tāpēc arī viņa vajadzības ir vienkāršākas. Šodien — par divām no tām:

Sekss

Tā ir vajadzība pēc seksuāla apmierinājuma, piepildījuma. Atcerieties: pirmā sievas vajadzība bija pieķeršanās. Viņa vēlas justies mīlēta un lolota. Vīram turpretim vissvarīgāk, lai sieva viņam būtu vienreizēja seksuālā partnere un labprātīgi sevi veltītu vīram.

Sekss ir ļoti būtiska laulības dzīves sastāvdaļa. Ja seksuālās attiecības laulībā ir veiksmīgas, abi partneri piedzīvo prieku un piepildījumu. Pretējā gadījumā laulības dzīve var būt apdraudēta.

Ko laulāts pāris var darīt, lai viņu seksuālā dzīve būtu satriecoši laba? Par šiem jautājumiem abiem laulātajiem jārunā — kas kuram seksā sagādā baudu vai kas nepatīk. Ļoti bieži ģimenēs laulātie par šiem jautājumiem nerunā, un tas rada ilgtermiņa problēmas. Seksuālajās attiecībās cilvēks var ļoti ātri iemantot kauna un vainas sajūtu, ja viņš jūt, ka otram šīs attiecības nesagādā prieku un apmierinājumu. Taču vienīgais veids, kā šo jautājumu risināt, ir godīgas un atklātas sarunas par to.

Aktīva atpūta kopā ar sievu

Vajadzība pēc kopīgām aktivitātēm. Ieteikums sievietēm: ja gribat būt savam vīram arī draugs, tad kopīgi kaut kas jādara, ne tikai jārunājas. Iepirkšanās nav kopīga aktivitāte, bet televīzijas skatīšanos vīrietis par tādu uztver. Kopīgi pavadīto laiku pie televizora vīrs ieraksta smadzenēs kā labi pavadītu laiku kopā ar sievu. Diemžēl vīriešiem patīk skatīties televīziju un nesarunāties, tāpēc sievai nav sajūtas, ka attiecībās kaut kas ir gūts.

Pie kopīgām aktivitātēm tāpat pieder pastaigas, makšķerēšana, sēņošana utt. Aktivitātes var būt dažādas, galvenais — kaut ko kopīgi izvēlēties un lai sieva ir vīra aktivitāšu partnere, līdz ar to abi laulātie var darīt kopā patīkamas lietas. Alternatīva — vīrs izvēlas kaut ko, kas patīk tikai viņam pašam, un sieva nevar piedalīties. Ja tas tā notiek, viņa var kļūt par traucēkli, jo sāk iebilst, un no vīru mudinoša spēka sāk kļūt par kavējošo.

Lai sieva saglabātu savu fizisko pievilcību

Sievai jārūpējas par savu ārieni divu iemeslu dēļ — jāpiesaista vīrs, kad viņi ir divatā, un jāgādā, lai vīrs varētu būt lepns ar savu sievu plašākā sabiedrībā. Katrs vīrs grib sajust: viņu sabiedrībā apskauž. Tas saistīts ar vīrieša lepnumu. Sieva, kas rūpējas par savu izskatu, ceļ vīra lepnumu.

Dr. Harlijs to pasaka ļoti trāpīgi: «Katrs vīrs grib lepoties ar savu sievu sabiedrībā un iekarot viņu divatā.» Domāju, sievietēm vajadzētu izprast, kāpēc vīrietim šī vajadzība ir tik svarīga.

Vīrietim pasaule šķiet kā sacensību arēna. Katru dienu vīrietis ir spiests salīdzināt sevi ar citiem vīriešiem. Ar kādu mašīnu brauc citi? Kāds darbs ir citiem? Cik naudas ir citiem? Cik skaistas sievas ir citiem? Cik citi ir stipri? Cik daudz matu uz galvas ir citiem?

Vīrietim kļūstot vecākam, paliek aizvien mazāk cerību sacensties un pārspēt citus — muskuļi un mati iet mazumā, svars pieaug. Bet viņam joprojām ir iespēja lepoties ar savu izskatīgo sievu, kuru apbrīno arī citi. Iespējams, viņi skatās uz šā vīrieša sievu un domā: nekāds īpašais neizskatās, bet droši vien kaut kas tajā vīrietī ir, ja jau šī pievilcīgā sieviete ir nolēmusi būt kopā ar viņu...

(Fragments no raksta)

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu