Kāpēc vīrietim ir svarīgs sievas apbrīns

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix

Lai vīram ar sievu izdotos veiksmīga laulības dzīve, vajag it kā ļoti maz — katram tikai jāievēro otra piecas galvenās vajadzības.

Šodien — par vīra vajadzībām. Vīrietim pats svarīgākais ir sekss. Šis jautājums nav apspriežams un izņēmumu ir ļoti maz. Bez seksa vīrietim ir ļoti svarīga aktīvā atpūta kopā ar sievu, kā arī viņas negaistošā fiziskā pievilcība, ar ko viņš varētu lepoties citu vīriešu priekšā.

Bet tas vēl nav viss. Viņam ir vēl 2 ļoti svarīgas vajadzības.

Vajadzība pēc mājas miera


Vīrietis sagaida, lai sieva veido māju kā patvērumu, kur viņš var paglābties no visiem dzīves stresiem. Kad vīrs atgriežas mājās no darba, viņš jūtas it kā visu dienu būtu cīnījies ar pūķi un mājās ierodas kā noguris bruņinieks.

Vīrieša sapnis: tilts aiz viņa paceļas, un viņš nu ir drošībā savās mājās. Kāds palīdz novilkt smagās bruņas, iesēdina mīkstā krēslā, dod spirdzinājumu. Klusu pietuvojas bērneļi un saka: «Labvakar, tēti. Jauki, ka esi mājās!» un tikpat klusu rindiņā aiziet. Pienāk sieva, iedod rokās TV pulti, avīzi un klusu nosaka: «Vakariņas būs gatavas pēc 40 minūtēm.«

Liela atšķirība starp vīrieti un sievieti ir tajā, ka sieva, šķiet, viegli tiek galā ar dažādām lomām vienlaikus. Viņa var būt darbiniece, sieva, māte un atrast savu identitāti ikvienā no šīm lomām. Sieviete spēj ātri pārslēgties. No vīrieša tas prasa lielu emocionālo ieguldījumu. Vīrietim darbs šķiet stresa pilns, jo viņš pilnīgi visu sevi ieliek tajā. Daudzi vīrieši savu darbu uztver ne tikai kā iztikas pelnīšanas līdzekli, bet kā daļu no sevis.

Ilustratīvs salīdzinājumu — sieviete ir kā sporta mašīna, viņa var «dabūt uzrāvienu» no 0 līdz 100 km/h ļoti īsā laika sprīdī. Savukārt vīrietis ir kā lielā «fūre» ar daudziem ātrumiem, kurus pārslēdzot jāpieliek spēks. Ātrumu/lomu pārslēgšana prasa no vīrieša laiku un pūles, viņš bieži apmulst, un dažreiz «fūre» pilnīgi apstājas.

Tāpēc svarīgi, tikko vīrs ienācis pa durvīm, ļaut viņam «pārslēgties». Nemesties tūlīt virsū ar problēmām, piemēram, «paskaties, kādu rēķinu mēs saņēmām. Šausmas, kā mēs to samaksāsim?!» Sievai jāsaprot — ja grib atbildi uz svarīgu jautājumu, jādod vīram laiks apdomāt.

Vīrietis grib justies apbrīnots


Vīram jājūt — sieva viņu apbrīno un vērtē augstāk par jebkuru citu vīrieti pasaulē. Sievai jābūt lepnai ar savu vīru. Ja sievieti pietiek vienu reizi pārliecināt — «ej tajā virzienā, un tad viss būs labi», tad vīrietim vajag katru dienu kādu, kas atgādinātu, ka viņš iet «pareizajā virzienā». Ja vīrietim to regulāri neatgādina, viņam nav pārliecības. Tāpēc ir svarīgi vienam otru iedrošināt.

Daudzām sievietēm šī vīra vajadzība liekas dīvaina. Tas, iespējams, ir tāpēc, ka sieviete tāpat bez jebkādas atzinības zina, ka viņa ir ģimenei svarīga. Taču ar vīriešiem ir citādi, viņiem to vajag atgādināt. Sieviete māte katru dienu smagi strādā, un neviens viņai par to īpašu paldies ik brīdi nesaka. Viņa vienkārši pašaizliedzīgi kalpo savai ģimenei. Vīrietim vajag atzinību katru dienu.

Katra neievērotā no šīm vajadzībām var radīt sekas. Piemēram, sieviete, kurai vīrs nav sarunu partneris, meklēs citu partneri. Tas varētu būt kāds kolēģis vai ģimenes draugs, ar kuru viņa pārrunās svarīgās lietas. Tā var būt sieviete, bet var būt ari vīrietis, un tad...

Līdzīgā kārtā, ja vīrs nesaņem no sievas pašapziņas un apbrīnas devu, viņš meklēs apmierinājumu ārpus ģimenes. Tās atkal ir «briesmas». Neviens jau parasti no rīta nepamostas ar domu: «Šodien derētu laulību pārkāpt!» Tas parasti noliek nejauši — satiekot kādu, kas piepilda ģimenē neapmierinātās prasības.

Vienmēr jāatceras vīrieša un sievietes atšķirīgās vajadzības. Katram pārim vienkārši vajag eksperimentēt un atrast sev labāko veidu.

(Fragments no raksta.)

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu