Negrib atklāt, cik izmaksājusi Zatlera juniora draugu vizināšana

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Valsts prezidenta kanceleja kategoriski atsakās atklāt, kādas summas no valsts līdzekļiem izmaksājusi Valda Zatlera jaunākā dēla Kārļa un viņa draugu vizināšana uz Eiropas sieviešu basketbola čempionāta spēlēm Liepājā.

Pēc tam kad izdevumā «Vakara Ziņas» parādījās fotoattēli, kuros redzams, ka Kārlis Zatlers līksmā draugu bariņā tiek atvests uz basketbola čempionāta spēlēm, Valsts prezidenta kancelejas vadītājam Edgaram Rinkēvičam tika uzdota virkne jautājumu par šādu tēriņu pamatotību.

Pēc divu nedēļu pārdomām Rinkēvičs tomēr nav spējis dot atbildi ne uz jautājumu par šai valstiskajai vajadzībai iztērētajiem līdzekļiem, ne uz jautājumiem, kura tieši Valsts prezidenta kancelejas amatpersona devusi rīkojumu vai atļauju izmantot transportu minētajam nolūkam un uz kādiem normatīvajiem aktiem balstījies minētās amatpersonas rīkojums.

Tā vietā Zatlera kancelejas vadītājs noslēpumaini norādījis: «Darām zināmu, ka Valsts prezidenta kanceleja nenodrošina ar autotransportu Valsts prezidentu un viņa ģimenes locekļus.»

Šādu paziņojumu Edgars Rinkēvičs izteica, neraugoties uz to, ka vēl nesen, kad Valsts prezidenta kancelejai nācās taisnoties par vairāku jaunu «BMW» markas automašīnu iegādi, mediji ziņoja, ka viena no tām nodota tieši Valsts prezidenta dzīvesbiedres Lilitas Zatleres vajadzībām.

Savukārt pats Zatlers ne personiski, ne ar sava preses dienesta starpniecību neuzskatīja par nepieciešamu sniegt atbildi uz jautājumu saistībā ar viņa dēla vizināšanu — vai viņš kā Valsts prezidents atbalsta šādu valsts autotransporta izmantošanu.

Jāpiebilst, ka Valsts prezidenta kancelejai, neraugoties uz oficiālajiem paziņojumiem par taupības režīmu, kļūst arvien grūtāk atskaitīties par budžeta līdzekļu tēriņiem.

Tā, piemēram, jau kopš maija beigām Valda Zatlera padotie mēģina atrast kancelejai oficiāli pieprasītās tās 2008. gadā apmaksātās mākslinieciskās koncepcijas un scenārijus valsts augstāko apbalvojumu pasniegšanas ceremonijām 2008. gada 11., 12., 14. un 17. novembrī, kā arī Valsts prezidenta rīkotajai pieņemšanai par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 90. gadadienai Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā 2008. gada 18. novembrī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu