Pusaudzis par naudu demonstrējis dienestu reakciju uz zvaniem par spridzekļiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

16 gadu vecais ASV Ziemeļkarolīnas štata iedzīvotājs Eštons Lannebijs arestēts un apsūdzēts par to, ka viņš ziņojis policijai par skolās un universitātēs it kā ievietotiem spridzekļiem un pēc tam par naudu ļāvis saviem «klientiem» ar tīmekļa kameru palīdzību vērot, kā uz viņa telefona zvaniem reaģē speciālie dienesti.

Saskaņā ar ASV Indiānas štata federālajā tiesā iesniegtajiem apsūdzības dokumentiem pusaudzis darbojies grupā, kuras dalībnieki izmantojuši VoIP (interneta telefoniju) un interneta spēļu servisus, lai organizētu publiskas akcijas, ko internetā varēja vērot simtiem skatītāju. No pagājušā gada vidus līdz šā gada martam viņš, domājams, kopumā ziņojis policijai par spridzekļu ievietošanu 13 skolās un koledžās. Speciālo dienestu reakciju viņš reālajā laikā translējis internetā, izmantojot tīmekļa kameras. Apsūdzības rakstā teikts, ka noziedznieki izveidojuši slepenu tīklu, lai attēlu no notikuma vietas vienlaikus redzētu trīssimt skatītāju. Tādējādi ārkārtas pasākumi, piemēram, cilvēku evakuācija, kļuva par realitātes šovu, kas tika izmantots izklaides nolūkā.

Lai slēptu pēdas, huligāni viltoja zvanītāja ID, tā cerot izvairīties no atbildības. Bet tas viņiem nelīdzēja — sestajā martā arestētais Lanebijs (pazīstams arī ar segvārdu «Tyrone») joprojām atrodas ieslodzījumā, un prokuratūra cenšas panākt, lai viņu tiesā kā pieaugušo, jo likums ir pārāk saudzīgs pret nepilngadīgajiem.

www.partyvanpranks.com

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu