«Tele 2 Baltic Beach Party» himna Liepājas sarkanā kora balsīs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirms dažām dienām Liepājas sarkanais koris iedziedājis festivāla «Tele 2 Baltic Beach Party» himnu [s:25747], kuras mūzikas un vārdu autors ir Mārtiņš Freimanis, informē Edgars Džiguns.

Himnu korim aranžējis liepājnieks, grupas «Tumsa» taustiņinstrumentālists Normunds Kalniņš, bet ieraksta, kas tapa Liepājā, skaņu režisors ir Egils Mežs.

Ievērojot tradīcijas, festivāla otrās dienas pusnaktī, īsi pirms jūras uguns šova, tieši Liepājas sarkanais koris būs tas, kurš himnu izpildīs uz «Tele 2 Baltic Beach Party» lielās skatuves. Šo mirkli var uzskatīt par festivāla kulmināciju, kad visi tie, kas satikušies liedagā, kopīgi dzied himnu, kurai seko elpu aizraujoša gaismu un krāsu izrāde jeb uguņošana virs Baltijas jūras.

«Godīgi sakot, līdz šim nebiju iedziļinājies un pamanījis, cik ģeniāls ir šīs dziesmas teksts. To sapratu tikai tad, kad kopā ar kori sākām strādāt, lai radītu šo himnas versiju. Domāju, šajā dziesmā ikviens saklausīs savu stāstu. Es, piemēram, tajā saklausīju muzikantu, kurš «par kapeikām, par monētām savu dzīvi notērē». To ir grūti izstāstīt, bet jautājums ir, vai mēs ikdienā aizdomājamies par lietām, kuras tiek stāstītas šajā dziesmā?» paužot gandarījumu par paveikto, stāsta himnas ieraksta kurators sarkanajā korī Matīss Pavītols.

Jāpiebilst, ka darbs pie himnas versijas ieraksta ritējis neadekvāti strauji. «Būtībā stundas laikā pieņēmām lēmumu realizēt šo ieceri,» atklāj Matīss Pavītols. «Tiesa, pašlaik esam ļoti priecīgi un lepni, ka tieši sarkanajam korim uzticēja paveikt šo darbu. Paldies par uzticību!»

Himnas oriģinālversija pirmo reizi tika atskaņota 2007. gada festivālā. Kopš tā laika tā kļuvusi par vienu no «Tele 2 Baltic Beach Party» simboliem līdzās tirkīzzilajai krāsai, pludmales čībai un Mākoņstūmējam. Dziesmai «Mēs atnāksim, mēs mīlēsim» ir arī videoklips, kura režisors ir Kristaps Streičs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu