/nginx/o/2018/07/16/10207194t1h2eec.jpg)
Maltās gaļas mērci ir viegli un ātri pagatavojama, tāpēc tā ir ideāli piemērota darba dienas vakariņām pēc garas darba dienas. Daugavas stadiona kafejnīcas «Saldais lācis» pārstāve Baiba Lāce teic, ka maltās gaļas mērce vislabāk garšo ar vārītiem kartupeļiem un marinētajiem gurķīšiem.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- 0,5kg cūkgaļas maltā gaļa;
- Viens vidējs sīpols;
- Sāls;
- Malti melnie pipari;
- 2 ēdamkarotes milti;
- 0,1kg skābais krējums;
- Ūdens.

Nomizo un sīki sagriež sīpolus. Uzkarsētā pannā apcep sīpolus līdz tie paliek zeltaini brūni. Tad tiem pievieno cūkgaļas malto gaļu un turpina cept. Sākumā pannai uzliek vāku, lai gaļa mazliet sasautējas.

Kad gaļa mīksta, noņem pannai vāku un vēl mazliet apcep gaļu līdz tā sāk palikt brūna. Pievieno garšvielas un labi samaisa. Mērcei var pievienot arī citas garšvielas pēc jūsu gaumes.

Gaļai pielej divas glāzes ūdeni. To, cik daudz jālej ūdens, ir atkarīgs no tā cik šķidru mērci gribat uztaisīt. Glāzē sajauc divas ēdamkarotes miltus ar aukstu ūdeni. Izmaisa, lai neveidojas kunkuļi. Šo maisījumu pievieno mērcei un maisa, līdz mērce sabiezē.

Pašās beigās mērcei pievieno krējumu un izmaisa. Ļauj, lai mērce mazliet pavārās un tad ņem nost no uguns.

Maltās gaļas mērci var pasniegt dažādām piedevām – kartupeļiem, griķiem vai rīsiem.