«Mercedes Benz» būs pilnībā elektrisks «SLS AMG Gullwing»

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Daimler AG

Lai gan vēl joprojām jaunais «Mercedes Benz» superauto  - «SLS AMG Gulwing» vēl nav parādījies atklātībā, uzņēmums jau ir paziņojis, ka plāno ražot arī šī superauto pilnībā elektrisku versiju. «Mercedes Benz» sniegtā informācija liecina, ka elektro-"Gullwing» pārdošanā nonākšot 2015. gadā.

Kā norādījis Volkers Mornhinvegs, «Mercedes AMG» vadītājs, tad ar elektrisko «Gullwing» uzņēmums vēlas demonstrēt pilnībā jaunu superauto koncepciju. Turklāt uzņēmumam tas nenozīmē tikai atbildību pret apkārtējo vidi, bet gan arī nepieciešamību nodrošināt tādu dinamiku un braukšanas baudījumu, kāds asociējas ar «AMG» zīmolu.

Elektriskais «Gullwing» būs aprīkots ar četriem elektromotoriem – katram ritenim pa vienam. Tādējādi tas būs pilnpiedziņas auto. Kopējā elektrodzinēju jauda būšot 526 zirgspēki, bet griezes moments sasniegs 880Nm. Salīdzinājumam, standarta «Gullwing» tiks aprīkots ar 6.3 litru V8 dzinēju, kura jauda sasniegs 571 zirgspēku, bet griezes moments 650Nm. Dzinēja jauda tiks novadīta uz aizmugurējiem riteņiem ar septiņpakāpju automātiskās transmisijas starpniecību.

Abām «Gullwing» versijām būšot visai līdzīgi dinamikas rādītāji – paātrinājumam līdz 100 km/h nepieciešamas apmēram 4 sekundes. Tas liek domāt, ka šo auto dinamikas ziņā būs līdzīgi standarta «SLS AMG», kas līdz 100 km/h paātrinās 3.8 sekundēs, bet tā maksimālais ātrums ir 315 km/h.

Izstrādes stadijā elektriskais «Gullwing» ir aprīkots ar 400 voltu augstsprieguma litija-jonu akumulatoriem. Akumulatori ir izvietoti pie motora nodalījuma (atbilstoši standarta auto plānojumam) aizmugurējās sienas, centrālajā tunelī un aiz pasažieru sēdekļiem, tādējādi tiek saglabāt optimāls auto izsvarojums.

Pagaidām gan ražotājs nav atklājis, cik lielu kustības autonomiju nodrošinās elektriskais «Gullwing», tomēr ir zināms, ka akumulatoru uzlāde notiks arī bremzējot. Teorētiskas aplēses liecina, ka «Gullwing» kustības autonomija ar vienu uzlādi varētu būt 200 līdz 300 km robežās.

Ne mazāk svarīgi, ka «Mercedes» inženieri apgalvo, ka elektriskajai versijai tiks izmantota praktiski neizmainīta standarta «Gullwing» alumīnija virsbūve. Turklāt elektro auto koncepcija neietekmēšot ne drošību ne komfortu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu