Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/16/10211913t1hbd73.jpg)
Nepieciešams:
500 g biezpiena
100 g cukura
100 g mannas
50 ml piena
3 olas
vanilīna cukurs
50 g sviesta
skābais krējums
svaigas ogas
Pagatavošana:
Biezpienu izberž caur sietu. Biezpienam pēc kārtas pieliek olas, cukuru, mannu, vanilīna cukuru, sviestu un pienu. Pēc katras sastāvdaļas pievienošanas masu rūpīgi sakuļ. Kad visas sastāvdaļas pievienotas, masu atstāj uz 40 minūtēm ledusskapī, lai uzbriest manna.
Cepamo formu iesmērē ar sviestu, izkaisa ar mannu, ieklāj masu un izlīdzina.
Sacepumu cep 200 grādu temperatūrā, līdz virsma ir zeltaina. Gatavību pārbauda ar skaliņu — ja masa nelīp pie skaliņa, sacepums ir gatavs.
Pasniedz ar skābo krējumu un svaigām ogām.