«Lattelecom» spiests pārtraukt kanāla TV3 translēšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Naktī uz trešdienu tiks pārtraukta TV3 translācija «Lattelecom Interaktīvās TV» klientiem. TV3 ignorē Konkurences padomes lēmumu un prasa samaksu par analogajā televīzijā brīvi pieejamu ētera TV kanālu, portālu «Apollo» informēja uzņēmuma pārstāvis Deniss Kolosovs.

Pirmdien saņemts tiesu izpildītāja paziņojums, ka «Lattelecom Interaktīvas TV» klientiem ir jāatslēdz TV3 kanāls.

«Diemžēl esam spiesti uz laiku pārtraukt kanāla TV3 translēšanu  «Lattelecom Interaktīvajā» televīzijā. Pieprasot naudu par satura demonstrēšanu, TV3 turpina ignorēt gan skatītāju intereses, gan valsts institūciju lēmumus. Kopā ar citiem operatoriem esam cīnījušies par iespēju raidīt TV3 kanālu bez maksas – tāpat kā pārējās nacionālās apraides programmas (piemēram, LNT, LTV1, LTV7). Samaksas noteikšana ir pretrunā ar loģiku un pārkāpj godīgas konkurences principus. Neuzskatām, ka mūsu TV skatītājiem būtu jāmaksā par kanālu (TV3), kurš tajā pat laikā ikvienam iedzīvotājam ir pieejams bez maksas analogajā televīzijā,» norāda «Lattelecom» Satura biznesa daļas direktors Toms Ābele.

Lai kompensētu neērtības, ko rada kanāla retranslācijas pārtraukšana, klientiem tiek piedāvāta iespēja izmantot Paplašināto paku līdz augusta beigām bez maksas. Tiek palielināts kanālu skaits arī Pamata kanālu pakā.

Pērn TV3 ir pieprasījis neadekvāti augstu samaksu par kanāla retranslāciju – tā ir pielīdzināma augstas izšķirtspējas (HD) pasaules klases kanālu cenām. «Lattelecom» līdz ar citiem kabeļtelevīzijas operatoriem ir iebildis pret samaksas ieviešanu, jo TV3 kanāls ir bez maksas pieejams ētera apraidē.

«Mēs darām un darīsim visu iespējamo, lai pēc iespējas drīzāk vienotos ar TV3 par kanāla raidīšanas atjaunošanu un tajā pašā laikā aizstāvētu savu klientu intereses un  šīs vienošanās rezultātā Lattelecom TV lietotājiem nepaaugstinātos maksa par TV pakalpojumu,» skaidro Ābele.

Atgādinām, ka TV3 kanālu klienti var skatīties izmantojot analogo televīziju – bezmaksas. Instrukcija, kā vari pieslēgties pie analogās TV jau rīt būs atrodama arī «Lattelecom» mājas lapā. Saskaņā ar Konkurences padomes lēmumu TV3 ir jāiesniedz «Lattelecom» cenu piedāvājums par kanāla raidīšanu. Vienošanās iznākums būs atkarīgs no TV3 nostājas un cenu piedāvājuma.

Konkurences padome jūnijā jau ir atzinusi TV3 un Viasat dominējošā stāvokļa izmantošanu TV3 kanāla izplatīšanā un likusi nodrošināt TV3 kanāla pieejamību, Kamēr  TV3 nav izpildījusi konkurences padomes lēmumu   gandrīz 30 tūkstoši klientu, kas vēlējās skatīties šo kanālu izmantojot «Lattelecom Interaktīvo TV» un  labākā kvalitātē, to būs spiesti darīt izmantojot analogo apraidi.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu