«Lattelecom»: TV3 ir prasījis naudu par kanāla retranslēšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Telekompānija «TV3 Latvia» trešdien presei izplatītā paziņojumā noliedza uzņēmuma «Lattelecom» pausto, ka tiek prasīta samaksa par TV3 kanāla retranslēšanu. Tomēr «Lattelecom» stingri apgalvo, ka nauda tikusi prasīta.

«Varu apliecināt, ka SIA «TV3 Latvija» ir prasījusi samaksu SIA «Lattelecom» par sava kanāla retranslēšanu. Tā kā TV3 ir ētera televīzija, kas iedzīvotājiem visā Latvijā pieejama bez maksas, neuzskatījām par pamatotiem TV3 mēģinājumus pieprasīt maksu tieši no «Lattelecom Interaktīvās televīzijas» skatītājiem, tādēļ šādu piedāvājumu noraidījām,» portālam «Apollo» sacīja uzņēmuma Satura biznesa daļas direktors Toms ābele.

«Pēdējā viņu piedāvājumā nauda vairs netika prasīta, taču vienīgā iespēja, kā mēs varētu iegūt TV3 kanāla retranslēšanas licenci, bija piedāvājums to iegādāties tikai komplektā ar citiem VIASAT kanāliem. Kā zināms, SIA «TV3 Latvia» un «Viasat» ir savstarpēji saistītas komercsabiedrības, kas kopīgi īsteno stratēģiju attiecībā uz TV3 kanāla izplatīšanu,» norāda Ābele.

Konkurences padome pirms pāris nedēļām šo piedāvājumu atzina par likuma pārkāpumu un sodīja «Viasat» un TV3 par dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

«Ja TV3 patlaban apgalvo, ka nav prasījuši samaksu un nevēlas saņemt maksu par sava kanāla retranslāciju, esam gatavi nekavējoties sēsties automašīnā un braukt uz TV3 biroju parakstīt līgumu, lai nekavējoties varētu pārtraukt neērtības saviem klientiem un atkal ļaut viņiem skatīties TV3,» - tā Ābele.

Savukārt telekompānijas paziņojumā presei teikts, ka TV3 programma pretlikumīgi iekļauta «Lattelecom» interaktīvajā televīzijā bez TV3 atļaujas saņemšanas un bezmaksas licences līguma noslēgšanas.

naktī uz trešdienu tiks pārtraukta TV3 translācija «Lattelecom Interaktīvās TV» klientiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu