Bukmeikeri <i>Aishu</i> izvirza starp «Jaunā viļņa» favorītiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tuvojoties ikgadējam jauno izpildītāju konkursa «Jaunais vilnis» finālam, interneta totalizatora portāla «betway.com» noteiktās likmes liecina, ka bukmeikeri kā galvenos pretendentus uzvarai konkursā izvirzījuši Latvijas, Krievijas, Ķīnas, Indonēzijas un Ukrainas pārstāvjus, pieļaujot 10% iespējamību kādam no šiem dalībniekiem uzvarēt konkursā.

Vērojot konkursa dalībnieku priekšnesumu mēģinājumus, «betway.com» šā gada 16 dalībnieku izredzes kopumā vērtē kā līdzvērtīgas, taču par favorītiem —  ar 10% iespējamību uzvarēt — izvirzījuši: Aishu (Latvija), Gu Liya (Ķīna), duetu «Пара нормальных» («Para Normalnih») (Krievija), Sondoro Sandhy (Indonēzija) un Vladislav Levitskiy (Ukraina). Jāatzīmē, ka šā gada konkursā gan Krieviju, gan Ukrainu pārstāv trīs dalībnieki, kas ievērojami palielina šo valstu izredzes uzvarēt.

Ja atskatāmies nesenā vēsturē, līdz šim Latvijas pārstāvji konkursā «Jaunais vilnis» rādījuši izcilu sniegumu — 2004. gadā uzvarēja «Cosmos», 2005. gadā — Intars Busulis, savukārt 2007. gadā 2. vietu ieguva Andris Ērglis. Arī šogad esam optimistiski un prognozējam Aishai vismaz vietu trijniekā,» norāda «betway.com» pārstāvis Arturs Ignašs.

Prognozējot pārējo finālistu izredzes uzvarēt konkursā, «betway.com» bukmeikeri ar 8% iespējamību paredz labus rezultātus Krievijas (Mark Yusim), Itālijas (Antonello Carozza), Ukrainas (Dzhamala), Somijas (Ville Laaksonen) un Francijas («3NITY») pārstāvjiem.

Mazākas izredzes uzvarēt «betway.com» prognozē Gruzijas (Lika), Kazahstānas (Nurjan Kermenbayev) un Ukrainas (Mila Nytych) pārstāvjiem, taču pesimistiskākās prognozes iegūt konkursa godalgotās vietas tiek izteiktas attiecībā uz Baltkrievijas (Max Lorens), Polijas (Shmiel Sara) un Krievijas (Malisheva Anna) pārstāvjiem.

«Nenoliedzami, visi 16 finālisti ir talantīgi un daudzsološi izpildītāji, taču man personīgi vislabāk patika Krievijas duets «Пара нормальных», Ķīnas pārstāve Gu Liya, Anna Malisheva (Krievija), Dzhamala (Ukraina) un Lika (Gruzija),» stāsta konkursa «Jaunais vilnis» ģenerāldirektors Aleksandrs Rumjancevs.

«Apmeklējot konkursa priekšnesumu mēģinājumus, starp dalībniekiem nebija jūtama spriedze, visapkārt valdīja pozitīvas emocijas un draudzīga atmosfēra, kas ir īpaši svarīgi, jo tādējādi jaunie izpildītāji var maksimāli atbrīvoties un visus savus spēkus un enerģiju veltīt priekšnesumiem,» turpina Rumjancevs.

Totalizatora darbības princips ir derības starp divām pusēm — bukmeikeriem un klientiem. Bukmeikeri piešķir kāda notikuma dažādiem iespējamiem iznākumiem skaitliski izteiktu piepildīšanās varbūtību (koeficientu) uz katru no šiem iznākumiem. Bukmeikeru viedokli pamatā veido no statistikas un pētījumiem ievāktā informācija, kā arī prognoze par notikumu attīstību, ko ietekmē dažādi faktori.

«Betway.com» pamatdarbība saistīta ar dažādu sporta notikumu iznākumu prognozēšanu, taču, reaģējot uz sabiedrībā aktuālām norisēm, bukmeikeri piedāvā arī citas prognozes. Tā, piemēram, kompānija savulaik precīzi prognozējusi Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētājus, šā gada Rīgas pašvaldības vēlēšanu rezultātus, Baraka Obamas uzvaru ASV prezidenta vēlēšanās un Somijas parlamenta vēlēšanas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu