Ziņas no «Sirdslietu aģentūras»

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Cik gadījumu, tik stāstu, anekdošu un pamatīgu romānu. Veiksmīgi iepazīties un atrast, ko meklējis, nemaz nav viegli.

Daži vārdi no kāda klausītāja teiktā:

«Internetā sarakstījos bieži un uzreiz ar vairākām dāmām, bet ar laiku tikai viena no manis izvilināja pilnīgu atklātību. Tas mani nopietni aizrāva. Rakstīju, ko domāju. Visu, kā ir, arī par intīmām lietām, ko nevienam un nekad nebiju teicis. Bija tāda sajūta, ka beidzot ir kāds, kura priekšā esi tik atklāts, kā pliks izģērbts. Tā mēs turpinājām un aizgājām līdz tam, ka vajadzētu tā kā tikties klātienē. Bet tā bija problēma.

Domāju, ka tikai man, taču tā bija problēma arī viņai. Abi pēc visa sarunātā nejūtamies droši. Atlikām uz nedēļu. Sarakstījāmies katru dienu. Nedēļa pagāja, un nekas nemainījās. Tagad viņai, precētai sievietei, bija kauns man parādīties pēc visa, ko es par viņu zinu. Tā viss beidzās. Pilnīga atklātība uz brīdi mūs padarīja par varoņiem, kad varēja slēpties aiz izdomāta vārda. Bet dzīvē? Viss ir citādi.»

Savukārt Astras stāsts jau ir kā anekdote. Šķīrusies pirms pieciem gadiem, draudzenes mudināta (vai tad tā visu mūžu?), sākusi internetā saraksti ar pāris kungiem. Kad atšifrētas īslaicīgo kontaktu vēlmes, atlicis viens, ar kuru sarakste kļuvusi par tādu kā apsēstību.

Visam pamatā vārdu pa vārdam izstāstītas kopējās intereses, dzīves uzskati un tamlīdzīgi. Viņš un viņa līdzīgās situācijās: abi šķirti, abus laulātie nav sapratuši, dažādas gaumes, dažādi raksturi. Abi dzīvē daudz ko mainījuši, arī nodarbošanos. Maz pamazām rodas vēlēšanās beidzot abiem satikties.

Norunāts randiņš populārā Vecrīgas kafejnīcā. Astra saposusies un uztraukusies ierodas un satiek norunātajā vietā ar ziediem rokās... savu bijušo vīru. Šajā vietā stāsts apraujas, jo katrs pats var izdomāt sižeta turpinājumu: viņi atkal sagāja kopā, saprazdami, ka pasaule ir pārāk maza un viņi viens otram ir neizbēgami kā liktenis, vai arī — apcirtās un aizgāja katrs uz savu pusi, zvērot nekad vairs ar datora palīdzību nečakarēt sev smadzenes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu