Ja kāds tevi neliek mierā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Kundziņa

Saņemt nevēlamu uzmanību ir šaušalīgi un reizēm pat bīstami, tāpēc jauniem paziņām dod tikai sava mobilā tālruņa numuru un e-pasta adresi.

Kāda mana draudzene jau pirmajā tikšanās nedēļā uzticēja puisim savu darba, mājas un mobilā tālruņa numuru, kā arī e-pasta adresi. Diemžēl atklājās, ka viņš ir nenosvērts tips, — mēnešiem ilgi viņš meiteni bombardēja ar zvaniem uz visiem norādītajiem tālruņa numuriem, lai gan viņa bija paziņojusi, ka šis cilvēks viņu neinteresē. Situācija kļuva pat mazliet biedējoša.

Ja pirmajā tikšanās reizē par puisi neesi īsti pārliecināta, labāk palūdz viņa tālruņa numuru un, ja vēlies, pati piezvani viņam. Neizpaud savas personīgās koordinātes nevienam, kas tevī nevieš uzticību — vienalga, vai tā būtu sieviete, vai vīrietis.

Ja puisis ir lencējs vai uzbāzīgs, esi stingra un tik pieklājīga, cik vien iespējams, lai viņu nesadusmotu un viņš pārāk neiekarstu, citādi situācija var strauji pasliktināties. Vislabākais — ja izdodas panākt, ka šis cilvēks kopā ar tevi jūtas garlaikots, — tad viņš atšūsies.

Kad saproti, ka vairs nevēlies ar puisi kontaktēties, nepieņem nevienu viņa ielūgumu, ja viņam tomēr izdodas tevi sazvanīt, atbildi, ka esi un vēl kādu laiku būsi ļoti aizņemta. Vēl labāk — paziņo, ka tagad satiecies ar kādu no agrākajiem draugiem (taču neaizraujies, klāstot sīkumus; vai lakoniski pavēsti, ka vairs nevēlies, lai viņš tev zvana.

Neļauj puisim emocionāli sevi ietekmēt vai iebiedēt, neatklāj savu privāto dzīvi, pieminot, piemēram, regulārās jogas nodarbības vai iecienīto restorānu. Ja bažām ir pamats, uz laiku maini ierasto dienas kārtību un gādā, lai kāds tevi vienmēr pavada līdz mašīnai.

Neglaimo sev un neiedomājies, ka tas, ja vīrietis ir kā traks pēc tevis, ir romantiski. Tas nav labs uzmanības pievēršanas veids, tāpēc neļauj tam turpināties. Nepastāvīga vai pārlieku uzbāzīga puiša uzmanība tev nav nepieciešama. Necenties izpatikt, ierosinot: «Būsim draugi.» Nepiedāvā nekāda veida turpmākās attiecības.

Viņš noteikti domās, ka neesi zaudējusi interesi par viņu, ja vēl arvien atbildi uz tālruņa zvaniem, kaut arī esi strupa. Izturies mierīgi un stingri: «Es jau tev teicu — tas viss mani neinteresē, tāpēc, lūdzu, vairs nezvani.» Izmanto tālruni ar numuru noteicēju un uz šī cilvēka zvaniem neatbildi. Iespējams, viņš zvanīs no telefona automāta. Nepieņem uzaicinājumu satikties, arī dāvanas vai ziedus. Šis tips droši vien ir īsts kretīns, tāpēc apbruņojies ar pacietību un nepadodies!

Ja viņam tomēr izdodas tevi sazvanīt, paziņo, ka:

• jau esi ceļā uz sapulci;
• patlaban dodies prom;
• nevari runāt;
• nevēlies viņu dzirdēt.

Un — nekavējoties noliec klausuli. Tu neesi viņam parādā nekādus paskaidrojumus. Neiekrīti slazdā, sakot: «Es tev vēlāk piezvanīšu.» Ja tā saki, bet nedari, tātad dod iemeslu viņam vēlreiz piezvanīt un jautāt: «Kāpēc nepiezvanīji?"

Bez satraukuma informē darbabiedrus, ģimeni un draugus, ka tevi nomāc nevēlami uzmanības pierādījumi, nosauc šī cilvēka vārdu, izstāsti, kā viņš izskatās, un, ja ir, parādi viņa foto. Palūdz tuviniekus un kolēģus uzmanīties, lai situācija vēl vairāk nesaasinātos. Ja viņi nezinās, kas par lietu, puisis no viņiem var izvilināt būtisku informāciju.

Ja situācija kļūst nopietna, sāc pierakstīt, ko tieši viņš dara. Nomaini tālruņa numuru, bloķē viņa e-pastus un piezvani policijas nodaļai, lai lūgtu padomu un aizsardzību. Labāk būt par daudz nekā par maz piesardzīgai. Nekautrējies lūgt palīdzību, kamēr viss vēl nav sarežģījies.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu