«Microsoft» papildina Office 2010 ar «smilšu kasti»

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Korporācija «Microsoft» paziņojusi, ka nākamajā biroja programmu komplekta versijā plāno ieviest virtualizācijas drošības tehnoloģijas. MS Office 2010 virtualizācijas funkcija ļaus bloķēt šīs programmatūras dokumentu piekļuvi pārējai informācijai un failiem gadījumos, kad lietotājam nepieciešams tikai izlasīt saņemtu dokumentu. Kā Office 2010 izstrādātāju blogā paskaidro «Microsoft» drošības speciālists Breds Albrehts, kaitīgais fails netiks ārā no «smilšu kastes» un nevarēs kaitēt datoram vai tajā uzkrātajiem datiem.

Virtualizācija (sandbox jeb «smilšu kaste») ir plaši pazīstams mehānisms, kas ļauj droši izpildīt aizdomīgas programmas. Nākamajā MS Office versijā šī tehnoloģija tiks izmantota kopā ar uzlabotām bloķēšanas, kā arī failu formāta un autentiskuma pārbaudes funkcijām, kas ļaus nodrošināt vairākus aizsardzības līmeņus darbā ar MS Office 2010 programmām.

Failu bloķēšanas funkcija, kas automātiski liedz piekļuvi dažu veidu dokumentiem, jau ir ieviesta programmu komplektā MS Office 2007. Nākamajā «Microsoft» biroja programmu komplekta versijā šī sistēma būs uzlabota ar papildinājumiem, kas lietotājam ļaus precīzāk noteikt, kādā kārtībā programmām Word, Excel un PowerPoint ir jāatver ar tām saistīti faili.

Korporācija «Microsoft» atzīst, ka MS Office faili pēdējos mēnešos tiek izmantoti mērķtiecīgu uzbrukumu veikšanai, bet vienlaikus uzsver, ka ieviešamie drošības pasākumi nekādi neietekmēs programmu darbības ātrumu un lietošanas ērtumu. Speciālisti atbalsta šo «Microsoft» iniciatīvu un norāda, ka tā liecina par Microsoft gatavību reaģēt uz pēdējos 18 mēnešos vērojamo ievainojamību izmantojumu plašo izplatību.

Tomēr tiem interneta lietotājiem, kuriem tūlīt gribas «spēlēties» savā drošajā «smilšu kastē», nemaz nav jāgaida MS Office 2010. Universāla «smilšu kaste», kurā droši var lietot gan pārlūkprogrammas, gan biroja programmatūru, gan daudz ko citu, ir pieejama jaunajā Kaspersky Internet Security 2010.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu