Vecpiebalgā šonedēļ notiks «Mazās Kalniņa dienas»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

1. augustā Vecpiebalgas muižas parka estrādē Inešos notiks grupas «Autobuss Debesīs» koncerts jeb «Mazās Kalniņa dienas», kur skanēs komponista Imanta Kalniņa dziesmas, informē pasākuma pārstāve Līga Tarbuna.
 
Ņemot vērā to, ka šovasar nenotiks tradicionālās «Imantdienas», šis koncerts būs vienreizēja iespēja Imanta Kalniņa mūzikas cienītājiem un grupas «Autobuss Debesīs» faniem atkal vienoties tajās lieliskajās sajūtās, ko tie raduši baudīt ik vasaru «Imantdienās». Turklāt šāda iespēja šogad būs Inešu estrādē - vietā, kur savulaik, vēl padomju gados, neraugoties uz tā laika varas noteiktajiem aizliegumiem, «Imantdienu» tradīcija nostiprinājās un sasniedza popularitātes augstākās virsotnes.

«Jau pērnvasar, kad uzaicinājām «Autobuss Debesīs» puišus sniegt koncertu Piebalgas novada Kultūras svētku ietvaros šeit pat vēsturiskajā Inešu estrādē Vecpiebalgas muižas parkā, mēs tās nodēvējām par «Mazajām Kalniņa dienām» un kopīgi nolēmām, ka tā turpmāk būtu veidojama kā gadskārtēja tradīcija. Uzzinot, ka šogad nenotiks «Imantdienas», kopā ar «Autobuss Debesīs» puišiem sapratām, ka mums nav kur atkāpties un šādam pasākumam noteikti ir jānotiek,» teic Vecpiebalgas novada domes priekšsēdētāja Ella Frīdvalde–Andersone.

Lai koncerta programma būtu daudzveidīgāka, «Autobuss Debesīs» spēlēs ne vien grupas tradicionālo repertuāru, bet arī virkni citus Imanta Kalniņa zelta fonda skaņdarbus, tostarp no grupas «Turaidas Roze» repertuāra. Tāpēc kā īpašs pārsteigums grupas faniem un Imanta Kalniņa mūzikas cienītājiem iecerēta populārās dziedātājas Olgas Rajeckas piedalīšanās šajā koncertā. Mākslinieki un pasākuma organizatori sola arī citus muzikālus pārsteigumus, piemēram, kopā ar Olgu uzstāsies arī Lielvārdes Violetais koris. Pēc koncerta notiks nakts balle, kurā spēlēs DJ Japānis.

«Mazās Kalniņa dienas» - grupas «Autobuss Debesīs» koncerts - notiks 2009. gada 1. augustā plkst. 20.00 Vecpiebalgas muižas parka estrādē Inešos. Biļešu cena – Ls 3, un tās varēs iegādāties pirms koncerta. Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja brīva. Plašāka informācija pa tālruni 64129328.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu