Svētē noķer 12 kg līdaku (78)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.zz.lv

12 kilogramu un 500 gramu – tik sver līdaka, ko vakarrīt Svētē netālu no ietekas Lielupē ar ziemas ūdām noķēra divi draugi jelgavnieki – Aigars Mitenieks un Pāvels Ivanovskis.

«Vēl tikko biju trīcošām rokām,» par savu makšķerēšanas piedzīvojumu stāsta jelgavnieks taksometra šoferis Aigars Mitenieks, kurš pusotru stundu pēc līdakas izvilkšanas atbrauca uz redakciju.

Vakarnakt pēc darba Aigars nebija gājis gulēt, bet pulksten sešos no rīta piebraucis pie drauga, lai abi kopā dotos makšķerēt. Divatā to viņi dara jau gadus divdesmit piecus. «Man nav tik svarīgi, kāds ir loms. Galvenais, ka upes malā varu noņemt stresu pēc nakts darba, kurā man nereti nākas apkalpot iedzērušus klientus,» teic A.Mitenieks. Uz līdakām viņi gājuši trešdien, taču toreiz nebija veicies. Pāri bija palikušas dažas raudiņas, dzīvā ēsma. Aigars tās pēc neveiksmīgās copes nolika vēsajā pieliekamajā kambarī, kur tās spainī peldēja divas dienas.

Piektdienas rītā draugi izcirta četrus āliņģus, kur ievietoja ziemas ūdas ar aizvakar ķertajām raudiņām, un pagāja metrus piecdesmit nostāk, lai turpinātu ķert dzīvo ēsmu. Nepagāja pusstunda, kad vīri, pārbaudot ūdas, secināja, ka viena ir pilnībā iztinusies. Raudiņu aprijusī līdaka mierīgi gulēja zālēs. To, ka pieķēries kaut kas liels, vīri secināja, kad pamēģināja milzeni pievilt. «Varbūt tā nemaz nav zivs, bet bebrs? Ka tik nepārtrūkst 0,3 milimetru aukla!» abi sprieduši. Cīņa ar Svētes plēsoņu ilgusi 40 minūtes. Aigars vilcis un turējis nostieptu makšķerauklu, bet Pāvels ar vergu paplašinājis āliņģi.

Pieveiktā zivs ir Aigara līdz šim lielākā. Makšķerēt viņš sācis Kalnciemā pavadītajās vasarās jau četru gadu vecumā. Pāvelam gan reiz gadījies noķert lielāku – 14 kilogramu smagu līdaku. Svētē izvilkto milzeni draugi nolēma uzdāvināt Aigara krustdēla sievai Agnesei Zakrepskai, kas ir laba saimniece un kurai vakar bija vārdadiena.

Komentāri (78)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu