Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/16/10222791t1h4aca.jpg)
Nepieciešams:
Klimpām:
glāze piena
ēdamkarote sviesta
ēdamkarote cukura
50 g mannas
paciņa vaniļas cukura
2 olas
Zupai
litrs ūdens
2 glāzes melleņu
pusglāze cukura
Pagatavošana:
Katliņā uzvāra pienu, pieliek sviestu un cukuru, nepārtraukti maisot, pieber mannas putraimus. Noņem no uguns, pievieno 2 olu dzeltenumus, kam pievienota paciņa vaniļas cukura. Saputo 2 olu baltumus, iecilā putrā, atdzesē.
Katliņā uzvāra ūdeni, no mannas masas veido klimpas, vāra uz mazas uguns, kamēr uzpeld, izņem ar putu karoti.
Ūdenim, kur vārītas klimpas, pieliek mellenes, pavāra, kamēr mellenes nedaudz pašķīst, pieliek cukuru. Zupu lej šķīvjos, ieliek klimpas. Lai labi garšo!