«Jaunajā vilnī» «tēvzemes hitu» diena

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

30. jūlijā Dzintaru koncertzālē norisinājās starptautiskā jauno izpildītāju konkursa «Jaunais vilnis 2009» otrā diena, kurā katram dalībniekam bija jāizpilda «tēvzemes hits». Šovakar paredzēts Komponista Jurija Antonova radošais vakars. Konkursi uz skatuves kāps atkal rīt un izpildīs speciāli konkursam sagatavotu dziesmu.

Dalībnieki sarindoti pēc pašlaik ieņemtās vietas, aiz vārda un valsts minēts punktu kopskaits:

1./2. Sandijs Sandoro no Indonēzijas (238) pirms uzstāšanās nodeva publikai vēstījumu: «Centieties mani saprast!»

Nez vai viņš to bija domājis burtiski par dziesmas tekstu, taču sajūtu līmenī viņš ar zāli bija uz viena viļņa, un viņa samtainais balss tembrs «paņēma» visus.

1./2. Džamala no Ukrainas (238) dziedāja smeldzīgu dziesmu ukraiņu valodā.

Uzmācīgi demostrējot savu plašo balss diapazonu, viņa saņēma no žūrijas vienbalsīgu 10 punktu vērtējumu, kaut arī priekšnesums nebij diez ko baudāms.

3. Mila Nitiča no Ukrainas (224) palika uzticīga ukaiņu tautasdziesmai.

4. Marks Jusims no Krievijas (222) ar Nikolaja Noskova hitu «Paranoja».

Puisis ar dziesmu tika galā labi, tāpat kā iepriekšējā dienā ar «Virtual Insanity».

5./6. Lika no Gruzijas (221) šajā vakarā patīkami pārsteidza.

5./6. Jaukais Antonello Karoca no Itālijas (221) guva labu vērtējumu, jo ļoti labi tika galā ar sevis izvēlēto «tēvzemes hitu».

7./8. Anna Mališeva no Krievijas (220) izpildīja Igora Korneļuka «Город, которого нет», ko noteikti novērtēja seriāla «Kriminālā Pēterburga» cienītāji. Tomēr žūrijas vērtējums bija viduvējs.

7./8. «Para Normaļnih» no Krievijas (220) dziedāja diezgan vāji, bet saņēma labas atzīmes, visticamāk, par jauko dziesmu («Mihey & Jumangee» — «Suka lubov»), nevis par izpildījumu.

9. Latvijas pārstāve Aisha (218) izpildīja Jāņa Lūsēna un Guntara Rača dziesmu krievu valodā «Noč». Bija jūtams, ka Aisha jūtas droši, dziedot skaļāk un enerģiskāk, bet pieklusinātajās vietās kaut kā mazliet pietrūka.

10. Makss Lorenss no Baltkrievijas (215) vakar bija pārliecinošāks, taču žūrija tik un tā viņu novērtēja atzinīgi.

11. Vladislavs Ļevickis no Ukrainas (210) veiksmīgi pasniedza balādi dzimtajā valodā. 

12./13. «3Nity» no Francijas (205) izpildīja standarta saldo puišu grupas balādi.

12./13. Nurjans Kermenbajevs no Kazahstānas (205) arī šovakar nespēja parādīt ko atmiņā paliekošu. Viņa frizūra ir iespaidīgāka nekā vokālās dotības.

14. Mazā un smaidīgā Sāra Šmieli no Polijas (199) sniedza skatītājiem savas valsts balādi, kas tomēr publiku īpaši neuzrunāja.

15. Ville Lāksonens no Somijas (195) izmisīgi cīnījās ar «The Rasmus» «In The Shadows», bet tikt galā ar dziesmu viņam diez ko neizdevās.

16. Gū Lija no Ķīnas (190) uzstājās daudz veiksmīgāk nekā pirmajā dienā, taču kopvērtējuma rezultātus tas diez ko vairs neglāba.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu