Vai viegli atrast vīru darba vietā?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vita Kolta

Strādāt vīriešu kolektīvā laikam ir katras sievietes sapnis. Un tomēr tas nebūt nav tik vienkārši...

Dažas uzskata: vajag dāmītei tikai nedaudz pakoķetēt, un tūlīt visi metīsies viņu lenkt, varbūt kāds piedāvās arī roku (ar biezu naudas maku) un sirdi. Vai tā ir?

Meklēt sirdsāķīti darba vietā un vēl vīriešu kolektīvā ir neperspektīvi. Vīriešu brālības pārstāvjus, kas bez sievietes sabiedrības kļuvuši pusmežoņi, savalgot savos tīklos ir tikpat sarežģīti kā vīriešu klostera brāļus.

Šīs noslēpumainās parādības skaidrojums ir vienkāršs: darbā vīrietis ir tendēts uz panākumiem. Viņu vispirms interesē, cik noderīga dāma būs darbā, un tikai pēc tam (no 13.00 — 14.00 vai pēc 18.00) viņas pārējās īpašības.

Ja dāmīte neko citu nedarīs kā vien šaudīs actiņas pa labi un kreisi, viņa dabūs titulu «Mis Vistas Smadzenes», līdz visbeidzot viņai liks saprast, ka viņa te ir lieka.  

Izdzīvošanas likums — būt lietpratējai savā darbā

«Acu šaudīšanas» vietā labāk nodarboties ar citu sporta veidu — mācībām. Iesākumam derētu iegūt zināšanas specialitātē. Pat visļaunāk noskaņotais vīriešu kolektīvs nolieks galvu jebkura dzimuma pārstāvja profesionālo zināšanu priekšā.

Aizejiet uz jebkurām sporta sacensībām un pavērojiet čempiona uzvedību. Jūs sapratīsiet, kā viņš liek apkārtējiem noticēt par savu neuzvaramību. Spēlējot supermeņa, visu pasaules balvu īpašnieka lomu, viņš rada pārliecību par savu ģenialitāti un patiesi uzvar. Pārņemiet pozitīvo pieredzi!

Runā, ka dāmai, kura nonākusi vīriešu kolektīvā, ir jāaizmirst, ka viņa ir sieviete. Cieta dzelzs lēdija — vienīgā loma, kas ļaus mēroties spēkiem un uzvarēt.

Jūs, protams, varat pārņemt vīriešu uzvedības modeli, uzpumpēt muskuļus, īsi nogriezt matus un pat iemācīties runāt basā. Un tomēr par vīriešu brālības locekli nekļūsiet. Jo vīrieši intuitīvi jūt: agresīvi skarbais stils dāmai ir pretdabisks.

Jūs pat iedomāties nespējat, cik enerģijas ir jāpatērē sievietei, lai ieturētu vīriešu uzvedības stilu! Tāpēc dzelzs lēdijas maksā par savu vīriešu līdzības mīlestību ar agru novecošanu, negatīvu sabiedrības attieksmi (vismaz no vīriešu puses) un vientulību.

Izdzīvošanas likums — būt aktrisei un likt lietā personisko šarmu


Vienlaikus ar prasmi strādāt komandā sieviete nedrīkst aizmirst savu sievietes būtību. Daba sievieti ir apveltījusi ar vismaz vienu īpašību, kas palīdzēs nolikt uz lāpstiņām jebkuru vīriešu kolektīva īpatni. Sievietes spēj (ja vien grib!) izplatīt fluīdus, kas ir līdzīgi ultraskaņai. Šī substance saucas valdzinājums (pievilcība, burvīgums). Neviens vīrietis to neredz, bet arī nespēj tam pretoties.

Pēc futurologu prognozēm, XXI gs. vīriešu pasaulē izdzīvos sieviete hameleons, kura spēj ātri pārslēgties no vienas lomas otrā. Atkarībā no situācijas, var spēlēt te kaujiniecisku draudzeni, te dzīvesgudru sieviete. Un būt gatavai, kad tas ir vajadzīgs, pārvērsties par nekatras dzimtas pārstāvi. Bet kādu lomu kurā brīdī spēlēt — to prasiet savai intuīcijai (nojautai, sestajam prātam). 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu