Atklāts jauns HIV vīrusa paveids

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Kādai 62 gadus vecai sievietei no Kamerūnas Āfrikā atklāts jauns HIV vīrusa paveids, kas izraisa AIDS. Jaunatklātais vīrusa paveids atšķiras no trīs  iepriekš zināmajiem cilvēka imunodeficīta vīrusa izraisītājiem un līdzinās vīrusa paveidam, kas nesen tika atklāts gorillām, vēstī [s:26132], atsaucoties uz pirmdien žurnālā «Nature Madicine» publicēto pētījumu.

 «Jaunais atklājums pierāda, ka mūsu uzdevums ir nemitīgi sekot jauniem HIV paveidiem, īpaši Āfrikas centrālajā un rietumu daļās,» teikts pētījumā. Trīs jau zināmie HIV paveidi sākotnēji tika atklāti šimpanzu organismā. Speciālisti lēš, ka jauno vīrusu cilvēks ieguvis no gorillām, kaut arī nav izslēgts, ka gorillas pirms tam inficējušas šimpanzes.

62 gadus vecajai pacientei HIV tika diagnozticēts 2004. gadā, kad viņa no Kamerūnas pārcēlās uz Parīzi. Paciente apgalvo, ka viņai nav bijis nekādu kontaktu ar gorillām,  arī uzturā viņa savvaļas dzīvnieku gaļu neesot lietojusi.

Pašlaik sievietei nav redzamu AIDS simptomu, un viņa netiek ārstēta, kaut arī ir vīrusa nēsātāja. Pašlaik zinātnieki noskaidro, cik izplatīts ir jaunais vīrusa paveids.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu