Šodienas redaktors:
Eva Gaigalniece
Iesūti ziņu!

Mammas klasiskās rauga pankūkas (22)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: www.lindasvirtuve.lv

Mana mamma gatavo visgaršīgākās rauga pankūkas pasaulē, goda vārds! Visgardākās tās sanāk lauku mājās, kad piens nāk no kaimiņu gotiņas un ievārījums – no sava pagraba.

Palūdzu mammai pierakstīt recepti tieši tā, kā viņa pankūkas gatavo. Lūk, rezultāts!

Raksta foto
Foto: www.lindasvirtuve.lv
  • 300 ml piena
  • 20 g svaiga rauga vai 6 g sausā rauga
  • 4 ēdamk. cukura
  • 3 ēdamk. eļļas vai pikucis sviestiņa
  • šķipsniņa sāls
  • 340 g kviešu miltu
  • eļļa cepšanai

Gatavošana

  1. Uzsilda pienu (galvenais, lai nav pārāk karsts, jo tad raugs tajā neizdzīvos). Raugam pieber 1 ēdamk. cukura, pielej 50 ml siltā piena, visu samaisa. Noliek malā, lai sagatavojas ieraugs.
  2. Atlikušajā siltajā pienā ielej eļļu, atlikušo cukuru, sāli, iesijā pusi no miltiem. Rezultātā masa (mīkla) ir pašķidra.
  3. Kad ieraugs ir palielinājies tilpumā vismaz 2 reizes (parasti apt. 15 minūtes), to pievieno mīklai. Iesijā atlikušos miltus, samaisa. Mīklu vislabāk maisīt ar koka karoti.
  4. Mīklas bļodu pārsedz ar dvielīti, noliek siltā vietā raudzēties. Kad mīkla uzrūgusi (apt. pusstundu), uzkarsētā eļļā, mērcējot metāla ēdamkaroti aukstā ūdenī, uz pannas liek 6-7 cm diametra pankūciņas un cep zeltaini brūnas!
Komentāri (22)
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu