Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/16/10226223t1h4527.jpg)
Mana mamma gatavo visgaršīgākās rauga pankūkas pasaulē, goda vārds! Visgardākās tās sanāk lauku mājās, kad piens nāk no kaimiņu gotiņas un ievārījums – no sava pagraba.
Palūdzu mammai pierakstīt recepti tieši tā, kā viņa pankūkas gatavo. Lūk, rezultāts!
/nginx/o/2018/07/16/10226223t1h4527.jpg)
- 300 ml piena
- 20 g svaiga rauga vai 6 g sausā rauga
- 4 ēdamk. cukura
- 3 ēdamk. eļļas vai pikucis sviestiņa
- šķipsniņa sāls
- 340 g kviešu miltu
- eļļa cepšanai
Gatavošana
- Uzsilda pienu (galvenais, lai nav pārāk karsts, jo tad raugs tajā neizdzīvos). Raugam pieber 1 ēdamk. cukura, pielej 50 ml siltā piena, visu samaisa. Noliek malā, lai sagatavojas ieraugs.
- Atlikušajā siltajā pienā ielej eļļu, atlikušo cukuru, sāli, iesijā pusi no miltiem. Rezultātā masa (mīkla) ir pašķidra.
- Kad ieraugs ir palielinājies tilpumā vismaz 2 reizes (parasti apt. 15 minūtes), to pievieno mīklai. Iesijā atlikušos miltus, samaisa. Mīklu vislabāk maisīt ar koka karoti.
- Mīklas bļodu pārsedz ar dvielīti, noliek siltā vietā raudzēties. Kad mīkla uzrūgusi (apt. pusstundu), uzkarsētā eļļā, mērcējot metāla ēdamkaroti aukstā ūdenī, uz pannas liek 6-7 cm diametra pankūciņas un cep zeltaini brūnas!