Latvijas Bankas vadības algas «apcirptas» par ceturtdaļu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Bankas (LB) vadības, arī bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča, atalgojums šogad samazināts par aptuveni 25%, portālu «Apollo» informēja LB.

Atalgojums LB esot saistīts ar atalgojuma tendencēm finanšu tirgū, kas ļauj sekmīgi pildīt bankai noteiktos uzdevumus. Ņemot vērā atalgojuma pārmaiņas tirgū un solidarizējoties ar valsts institūcijām, LB veikusi atalgojuma samazinājumus, norāda banka. Jau kopš gada sākumā kopumā atalgojums Latvijas Bankā samazināts par 15%.

Papildus tam LB padome pieņēmusi virkni lēmumu par tālāku bankas prezidenta, padomes un valdes locekļu atalgojuma samazinājumu, un kopējais šo amatpersonu atalgojuma samazinājums esot aptuveni 25%.

LB administratīvie izdevumi un kapitālās izmaksas, 2009. gadā prognozētas par aptuveni 20% mazākas, salīdzinot ar 2008. gadu, ņemot vērā arī nelielu darbinieku skaita samazinājumu. LB pastāvīgi izvērtē ikviena projekta mērķtiecību, izmaksas un cilvēkresursus, lai nodrošinātu lietderīgu līdzekļu izlietojumu, uzsver banka.

LB izdevumi tiek segti no ienākumiem, ko tā gūst no savas darbības, tādēļ bankas budžeta plānošana nav saistīta ar valsts budžetu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu