Rimšēvičs gatavs algu samazināt vēl vairāk

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs ir gatavs samazināt savu algu vēl vairāk, nekā to izdarījis līdz šim.

Rimšēvičs telekompānijas LNT raidījumā «900 sekundes» informēja, ka viņa pašreizējā alga ir 2006. gada līmenī un, ja būs nepieciešams, viņš turpinās algu samazināt vēl vairāk.
Turklāt, ja valsts sektorā turpmāk samazinās atalgojumu, arī Latvijas Banka to samazinās.

Rimšēvičs klāstīja, ka Latvijas Banka jau gada sākumā atalgojumu samazināja par 15%, gada vidū vēl par 10%, un paredzams, ka līdz gada beigām atalgojums centrālajā bankā tiks samazināts kopumā par 30%.

Valsts ieņēmumu dienesta informācija par valsts amatpersonu deklarācijām liecina, ka Rimšēvičs 2006. gadā kopumā atalgojumā saņēmis 96 486 latus (šajā summā ir gan prēmijas, gan alga, gan pabalsti). Savukārt pērn algā, prēmijās un pabalstos viņam izmaksāti 126 518 latu.

Savukārt Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) intervijā «900 sekundēm» uzsvēra, ka valdība atalgojumu Latvijas Bankā samazināt nevar, jo, kā uzsver pati banka un Eiropas Centrālā banka, tas ietekmētu bankas neatkarību. Pēc premjera domām, algu samazinājums Latvijas Bankā nav ne tuvu tam, kā algas samazinātas pārējā valsts pārvaldē.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu