Nozagti «Radisson» viesnīcu klientu bankas kontu rekvizīti

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Viesnīcu un kūrortu tīkls «Radisson» izplatījis atklāto vēstuli, kurā informē, ka tikušas uzlauztas dažu šī tīkla viesnīcu datorsistēmas. Paziņojums, ko parakstījis izpilddirektors Fredriks Koralluss, ir publicēts oficiālajā kompānijas interneta lapā.

No 2008. gada novembra līdz 2009. gada maijam ļaundari ielauzušies vairāku «Radisson» viesnīcu datortīklos un nozaguši klientu bankas kontu rekvizītus. Noziedznieki ieguvuši klientu kredītkaršu un debetkaršu numurus un derīguma termiņa datus, kā arī karšu īpašnieku personas datus. Tomēr kompānija apgalvo, ka neesot nozagti klientu sociālās apdrošināšanas numuri.

Radisson norāda, ka datu zādzības notikušas tikai dažās viesnīcās, kas atrodas ASV un Kanādā. Vienlaikus tā atzīst, ka nav zināms precīzs «apzagto» viesnīcu un klientu skaits.

Kompānija «Radisson» par notikušo uzzinājusi no maksāšanas sistēmām un datu apstrādes centriem. «Radisson» iesaka saviem klientiem uzmanīgi sekot bankas konta stāvoklim un, pamanot aizdomīgas transakcijas, nekavējoties vērsties kompetentās iestādēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu