<i>Aishas</i> «Bitīt’ matos», ko bija plānots dziedāt «Jaunajā vilnī»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ radiostacijās nonāks dziedātājas Aishas jaunākais radio singls «Bitīt’ matos», kas ir otra publicētā dziesma no dziedātājas topošā albuma.

Interesants ir fakts, ka sākotnēji šo dziesmu bija paredzēts izpildīt starptautiskajā jauno izpildītāju konkursā «Jaunais vilnis» kā trešās konkursa dienas dziesmu. Taču dažādu iemeslu dēļ tas nenotika. Dziesmas «Bitīt’ matos» autori ir komponists Mārtiņš Brauns un dzejnieks Jānis Peters. Dziesmas ierakstu producējis Kaspars Ansons.

Mārtiņš Brauns par jauno dziesmas versiju saka: «Ar interesi noklausījos. Ļoti labi, ka ir meklēta sava attieksme, nevis atdarināts retro. «Bitītē» iepriecina tas, ka Aija tiešām labi dzied un stāda sev grūtus uzdevumus, ar kuriem arī tiek galā.»

Jānis Peters: «Dziesma ir par to, ka mūsu valoda ir piesārņota. Gribējās vērst uz to uzmanību.»

Aisha: «Darbs pie šā skaņdarba izvērtās diezgan mokošs, un pāris reižu bija doma mest tam mieru, taču dziesmas ideja un piedziedājums šķita tik aktuāls un vilinošs, ka mēs tomēr turpinājām darbu, un esmu apmierināta ar rezultātu. Gandarījumu sniedz arī dziesmas komponista labvēlīgā attieksme un atbalsts.» 

Pirmais topošā albuma vēstnesis — dziesma «Lelle» — jau guvis vērā ņemamus panākumus gandrīz visu radiostaciju topos, dziesmu aptaujās un pieprasītāko latviešu dziesmu Mp3 lejupielādes sarakstos. Šajās dienas studijā pilnībā tiks pabeigts darbs pie albuma, kurš ar «Latvijas Mobilā telefona» atbalstu nāks klajā 25. septembrī. 

Tai sekos albuma koncertu sērija, kuras laikā Aisha sniegs koncertu Valmierā (10. oktobrī), Liepājā (17. oktobrī), Rēzeknē (23. oktobrī) un Rīgā, «Sapņu fabrikā» (6. novembrī).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu