Foto: www.euroncap.com

Jaunais «Polo» tika pārbaudīts vēl stingrākos Euro NCAP triecientestos un saņēma labāko iespējamo novērtējumu – piecas zvaigznes. «Volkswagen» jaunajam piektās paaudzes «Polo» ir izveidojis drošības paketi, kurā ietilpst uzlabota virsbūves konstrukcija, ārkārtīgi efektīva drošības jostu un drošības gaisa spilvenu kombinācija un vadītāja palīgsistēmas. Rezultāts – pasaulē drošākais kompaktais automobilis.

Pēdējos Eiropas jauno automobiļu novērtēšanas programmas (NCAP) veiktajos testos automobilis «Polo» tika pārbaudīts kontrolētā sadursmē ar barjeru pie ātruma 64 km/h, kurā pasažieru nodalījums saglabājās gandrīz pilnīgi nebojāts. Triecientestos izmantotie manekeni pierādīja, ka «Polo» ir pelnījis augstāko novērtējumu vissvarīgākajās kategorijās: pasažieru aizsardzība un bērnu drošība. Šādu rezultātu ļauj sasniegt virsbūves stingrā uzbūve, kā arī citas īpašības.

Jaunā «Polo» lieliskā izturība tiek iegūta, sānu konstrukcijā un kāju nodalījumā izmantojot īpaši spēcīgu tēraudu. Priekšpusē esošais ārkārtīgi stingrais bampera šķērselements izkliedē trieciena spēku.

Bet gājēju drošība ir tikpat svarīga, cik pasažieru drošība. Gājēju drošībai noteiktās prasības tika iekļautas jau jaunā Polo izstrādes plānošanas fāzē. Tādējādi, arfa – tā sauc jaunizveidotās, aiz priekšējā bampera novietotās metāla plāksnes, rada deformācijas telpu, kas nepieciešama, lai maksimāli samazinātu kāju ievainojumu nopietnību.

Jaunajā Euro NCAP testu procedūrā tiek vērtētas arī elektroniskās drošības un palīgsistēmas, kas ļauj novērst negadījumus vai izvairīties no nopietniem ievainojumiem. Vienu no svarīgākajām palīgsistēmām – elektronisko stabilizācijas programmu ESP – automobilī «Polo» var pasūtīt kā papildus aprīkojumu. Citas standartaprīkojuma iezīmes, piemēram, ārkārtīgi efektīvā drošības jostu un drošības gaisa spilvenu kombinācija, kā arī priekšējo sēdekļu galvas balsti ar prettrieciena sistēmu, vēl vairāk uzlabo drošību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp